Påsken stängde visst ner

Satt i ett sent Teams-möte när sonen ringer och berättar att SkiStar stänger ner vecka 15. Vår efterlängtade semestervecka som vi har längtat efter så. Vi trodde verkligen att denna uteaktivitet kunde få fortsätta efter alla åtgärder anläggningarna gjort för att minska smittoriskerna. Båda våra ungdomar jobbar för SkiStar men alltså bara en vecka till. Förstår att alla säsongare är ledsna, men vad är då inte alla som lever på turistnäringen i fjällvärlden? Viktiga veckor som kanske i och för sig redan var stramt nedskurna då många kanske redan valt att boka av. 

(null)

Lyckligt ovetandes över kvällens besked så jobbade jag på i mitt kök med kort avbrott för en inte alltför skojig lunch. 

(null)

(null)
Postbilen hade med kuvert med fina frimärken. 

Såhär när möten sker digitalt så blir det lite trixande med att få påskrifter från Sveriges alla hörn. Tur att vi har engagerade medarbetare som hjälper till med logistiken.  

(null)
Ut i natur

(null)

Efter en dag på en köksstol är det underbart att komma ut och bara gå i skogen. Vi traskade på de mindre stigarna ikväll. Det fick bli en kortare tur för vi skulle testköra att mötas på Teams med Barncancerfonden Östra för första gången. 
När jag då satt i det mötet kom samtalet från sonen med beskedet att SkiStar stänger ner. Tänkte bara NEJ jag som vill ha semester ute, men det var det enda jag tänkte och så att vi snabbt måste gå ut till våra medlemmar som bokat Helmystugan på Vemdalsskalet. Familjer som verkligen behöver få komma hemifrån, men tyvärr kommer de inte ifrån barncancer. 
Nästa möte avlöste det första, gatans samfällighet hade årsmöte ute på vår altan. Utomhus för att slippa ifrån en massa smittorisk. 
Väl inne efter kvällens möten gick luften ur mig. Två ungdomar som tillsammans med resten av Vemdalsfjällen blir utan jobb nu när det stängs ner. Så sorgligt för alla som lever av det och alla som lever för semester, snö och skidåkning.  
Vi ska vara rädda om varandra och tänka klokt, jag vet och jag försöker. Ute tydligen att vara ute när det är smittorisk. 
Jag har lugnat mig tills i morgon och förstår säkert då logiken för vi måste hjälpas åt nu på alla sätt när företag och turism far illa. Vet att vården går på knäna och det är verkligen inte solidariskt att jag då gnäller över småsaker. Vården har inte möjlighet på plats i fjällen. Att ta emot en eventuell peak i vårdbehoven är ju självklart en högst väsentlig och livsviktig fråga som det nu då är klart svår att tillgodose. Förlåt jag förstår varför!

(null)
Köpte mig ett årskort till Skansen för att hjälpa iallafall ett ställe. 
Fortsätter tvätta händerna. 
0 kommentarer
publicerat i Allmänt, Inköp, Inspiration, Mat och Bak;
Taggar: distansundervisning, fjällvärlden stänger, köp Sverige ur krisen, möte, naturen, promenad, semesterplanerna, skogen, stängning, ute är tydligen ute., årskort
Visa fler inlägg