Ramundberget

Planerna för idag var att åka i mysiga Ramundbergets backar på förmiddagen och topptura med skoter på eftermiddagen. På vägen till backen stannade Johan till på Sportmaffian.  Sportaffärer besöks nästan alltid av mannen. 
Vi körde enbart topptursskidorna idag för enkelhetens skull. Utrustningen som inte väger hälften, känns det som iallafall, av vad slalomkitet väger och med pjuck som har walking mode som mina gamla slalompjäxor från 90-talet hade. Det var tur för idag hamnade vi så långt bort man kunde på parkeringen och vi fick en liten morgonpromenad till liftkassan.
Vi startade med att dra oss bort mot Västhang där tyvärr liften stannade i 20 minuter och vi stod där i vår topptursutrustning utan stighudar och med andra ord inte hade någon nytta av skidorna. Vi väntade snällt som nästan alla andra skidåkare gjorde. Några ilskna tog sina skidor på axeln och började traska uppför backen. Liften startade och vi tog ett par åk till där.  
 
TUSEN bland vacker fjällbjörk mellan Solliften och Osthang. Älskar björk förutom det där lilla som kallas pollen.
 
Tokgillar denna vackra restaurang. 
 
En björkvägg hemma är en dröm jag har haft lääänge. 
 
En väldans försiktig "Wall Walk" bara för att. 
 
Restaurang och kafé i två våningar på 1000 möh. 
TUSEN
 
 
Om jag hade haft ett finger med i inredningen här så hade jag valt helt andra utemöbler. Möbler från någon lokal snickare/stenhuggare och då tänkt fjäll och skog i framtagandet av sittmöjligheter för alla väderleksförhållanden på fjället. Jag ser bänkskivor och bord i de vackra stenar som pryder många trappor häruppe. 
 
Vi fick bord på övervåningen... 
 
...vid den ockrafärgade väggen. 
 

Två bilder för att få med både inne-och utekänslan. 
 

Renskav med svamp och rårörda lingon som jag alltid försöker äta. 
 
Utseendet på tallriken har ändrats genom åren och jag måste nog få tycka att rätten serverades mycket trevligare förut. Smaken är densamma som tur är. 
 
Den här veckan blev det bara en gång hit till Tusen. Hade Osthangsliften fungerat så hade det blivit fler gånger för skidområdet därborta gillar jag bäst i Funäsdalsfjällen.
 
När vi hade käkat klart kom ett mms om att topptursåkningen blev inställd för att det var för isigt. Bara att le och tänka att vi får ta det nästa år. 
 
Lite stretch/yoga efter maten. 
#AloBloomingPractice
Half Splits
 

Jag övar väl vidare på glasstrut som ser ut att vara det jag kan. 
 
Liftarna var fyllda, men i backarna märktes inte det av utan känslan av att äga backen fanns hela tiden. Lyx!
 
Kicka Volvo i nerförsbacke var för vingligt. 
 
Slängde av mig skidkläderna på golvet och kickade vägg istället. 
#ArmBalanceBasics
Jag balanserade i flera sekunder innan väggen fick ta emot mig, tjohooo. 


Vi städade stugan efter oss och familjen som varit innan oss som nog hade glömt den biten. Hemfärd på torra fina vägar. 
 
 
 
Borta bra, men hemma är hemma!0 kommentarer
publicerat i Allmänt, Mat och Bak;
Taggar: AloBloomingPractice, ArmBalanceBasics, Dynastar, Fischer, Helly Hansen, Ramundberget, Tusen, fjällbjörk, half splits, handstandprep, hemfärd, inredning, mat, renskav, skidåkning, sten, yoga
Visa fler inlägg