Semesterkänsla

Semesterkänsla om än så bara för en helg men med en extradag, midsommarafton. En dag som känns mer som den svenska nationaldagen än den 6:e juni. Midsommar med iallafall våra traditioner med att klä midsommarstången, den som har en landskapsdräkt eller Sverigedräkt pressar den, sill och potatis, jordgubbar och "små grodorna. Är inte det svensk sommarkänsla?

(null)
Sommarkänsla

Får man (läs jag) en pion är man lyriskt lycklig över den och doftar och doftar och doftar. Det kan vara så att en till knopp nalkas men den är knappt större än en stoppnålsknopp. Vattnade lite innan jag började jobba i morse och fann då denna skönhet som fick mig att stanna upp och andas in. 

(null)
Våra kära bibliotekarier på skolan inspirerar ofta i skåpet som välkomnar i entrén. 
Nu önskar de Glad Sommar. 

(null)
Rörd över dessa rosor och choklad från elev som jag har fått se växa och utvecklas. 

Det är alltid så roligt när man får vara en del av en elevs längre resa här på Komvux för man hinner prata om mer än "bara" ämnet. 

(null)
Maria är en riktig chokladfeeder i arbetsrummet. 
Lyxigt 

(null)
Bråviken passerades

När lektionerna var slut så hämtade Johan mig och vi kunde börja rulla upp mot fjällstugan. 

(null)
Vi förstod att södergående från Stockholm skulle se ut sådär och började då också inse att ut norrut från Stockholm inte skulle bli något annat än kö. 

(null)
Så blev det. 

(null)
Bara att andas och det gjorde vi till Gävle. 
Gpsen ökade med över en timme på restiden. 


Andades och tänkte att vad gör väl det när det är den längsta dagen på året, sommarsolståndet. Det kommer vara ljust vid fjällstugan när vi kommer fram, tänkte jag. 

(null)
Fin kväll

(null)

(null)
Dag 991

(null)
Byte av vatten och skrubbning. 

(null)

Det stod på telefonen att solen gick ner 23.05 men det blev aldrig mörkt här. 

(null)
Grattis Uffe

Mamma och Uffe kom upp till oss strax innan elva och när vi satt och drack ett glas vin tillsammans så passerade vi tolvslaget. Så där satt helt plötsligt ett födelsedagsbarn som vi fick fira. 
Nu laddar vi för midsommar. 
Kram