Påsken smyger sig på

Idag har varit en mysig jobbdag med fikastund med oss på Särskilda insatser tillsammans med spec-lärare och samordnare. Det är så bra när vi får prata tillsammans. 
Klassrummet har stått öppet och vi har haft en massa härliga elevmöten. 
En kort stund med lite Habitud-prat, där vi pratade rättvisa och hur vi får det att fungera som bäst. Jag känner att när vi får till kommunikationen mellan oss alla. då alla är med på tåget och hinner vara förberedda så flyter verksamheten på som bäst och jag känner att det då känns som en rättvis situation för oss som jobbar och för eleverna. 

Sista passet på eftermiddagen så träffade vi grundmattelaget och bjöds på fika under tiden som vi tittade på en massa punkter som lyftes och diskuterades. Så bra att samtala kring upplägg, centralt innehåll och annat som kan öka förståelsen om vad som eleverna behöver mer av inför gymnasiematten. 

Stannade till för lite snabb matshopping på vägen hem. Gott om plats i affären och det var först framme vid kassorna som trängseln tilltog och jag hamnade i godiskön. Där står man med påsen i ena näven och i den andra den stora skopan och väntar snällt på sin tur. Tog mig längs godisväggen, vägde godiset och gick och scannade in mitt godis. Men oj då, var visst lite trött, scannade in godiset i fel vagn. Kände inte igen varorna i vagnen så jag fick krypa till korset och ropa ut att jag behövde scanna av min godispåse på fel vagn. Ville ju inte att ägaren till fel matkassar som stod i godiskön skulle komma på mig när jag skulle återställa mitt fel. Bjöd på mitt misstag och alla tittade torsdagstrött på mig.

  (null)
Torsdagstrött som jag var önskade jag mig nästan att få lägga mig en stund på en fluffig madrass lite likt tuppens snöfluffmadrass. 
Sparsmakat påskpynt. 

In och packa upp varor och efter ett snack med Johan som hade satt sig i bilen hem från Stockholm så bestämde han att vi skulle rulla upp till fjällstugan när han kom hem. Därför behövde jag inte koppla av när jag kom hem utan det blev till att packa kylväskorna och plocket som skulle med till fjällstugan. 

(null)
Skönt att kunna ställa de fyllda kylväskorna utanför dörren när det är kallt. 

(null)
Dag 654

(null)
Några påskharar, några tuppar och tête-à-tête får utgöra påskpyntet i Jursla. 

(null)
Åker man senare flyter det på bättre genom Stockholm. 

Bilen packades och tyvärr gick det bara in två byråer och det var några saker som fick vänta till nästa tur upp. 

Jag fick köra en liten snutt så att Johan fick vila litegrann. E4:an låg torr och fin till skillnad från gårdagen då visst lastbilar och en del bilar glidit av vägen. Idag såg jag nog bara en lastbil som låg i diket. 

Hoppas de kommande timmarna i bilen kommer flyta på och att vi kommer fram som vi ska. 

Nu är det nedräkning till fredagskänslan och semestern. 
Få vakna i fjällstugan. 
Kram.