Veckan har börjat

Måndag och det är rätt så skönt att komma igång med vardagen ändå. 
Träffade min kära kollega Kerstin via Meet. Hon har haft en veckas semester så lite hade vi att lyfta med varandra. Vi har jobbat på varsitt håll idag och haft Meet med elever och läst litegrann. Det är bra att hinna läsa lite litteratur när vi inte har lika många elever nu under sommaren. Idag hann jag inte läsa så mycket men det har varit fint att räkna matte idag och vara med när någon jobbar och sliter och får mer och mer självförtroende. Vilket fantastiskt jobb vi har som jobbar på Komvux. 

Idag har det blåst rejält här hemma. Markisen var redan revad, halvt indragen. Det blåste ändå såpass att markisen inte gick att ha ute alls och flaggan den vajade inte utan var ute i fullt ställ, i sin fulla prakt. 
Johan som följer Gotland Runt berättade att jättemånga båtar tyvärr hade fått bryta på grund av det hårda vädret och söka hamn. Tråkigt för besättningarna som säkert var så taggade, men vädret rår vi inte över. 

(null)
Skördade lite rabarber. 

(null)
Kokade lite rabarbermarmelad. 

En laddning med lite rom i och en kastrull med rabarber smaksatt med kardemumma kokades och burkades. 

(null)
Smaktest

Den rabarbermarmeladen med rom tänker jag mig nog passar bäst till ostar. Kardemummakryddningen passade finfint på en rostis, men jag tror att den skulle vara supergod på scones. 

Idag följde jag med Johan till Bauhaus, bra mycket roligare än Biltema iallafall. Det roligaste är väl möjligheten att stöta på folk man känner och få en kort pratstund, vilket vi fick. Vi handlade det vi skulle där, snabbstoppade till på Mio (där jag fick mig en pratstund igen) och även denna dag fick IcaMaxi sig ett besök. 
Alwa hade fixat tillbehören så kvällsmaten gick snabbt att få fram på bordet. 

(null)
Chrispy chicken burger

(null)
Dag 718


Nu blir det uppladdning inför resten av veckan. 
Kram