Vemod från Vemdalen


(null)

Med lite vemod drogs lamellgardinerna för och vattnets stängdes av på fjällstugan. Dags att ge sig av neråt där vardagen strax återigen ska bli till det normala igen. Tänk så snabbt fyra veckor passerar med lättja och utan direkta planer. Foderbyten runt alla de nedre fönstrena hade vi med på planeringslistan, fönstertvätt och annat som behövde göras när det är lite varmare. Annars har vi gjort det vi velat och känt för eller rättare sagt vi har gjort det som vi har tyckt kunnat funka med det rådande vädret. Vi hade ett par tältnätter på några fjälltoppar som faktiskt får vänta till en annan semester. Kan jag välja så väljer jag att sova ute när det är bra väder. Tältning skulle introduceras lite smått för mig som tror att jag inte klarar mig utan toalett och dusch mer än ett dygn. 
Nu ligger ett nytt tält, sovsäckar och liggunderlag och väntar. 

Älgar, rådjur, tranor, rovfåglar och katter har jag sett under färden hemåt. Det är lite skillnad att köra när det är dagsljus. Många fler bilister ute på vägarna också, men det är semestertider och fler med oss kanske är på väg från en semester. 

(null)
Snabb tur för lite matinköp. 

(null)
Hjortronlikör på G

Tog med mig en smula av Vemdalsfjällen hem och köpte en flaska vodka när vi hade lämnat av släpkärran hemma. En del sprit, en del bär och strösocker+honung en del. Detta ska nu få stå och dra en månad innan jag ska sila av det. Det kommer få en härligt gul färg och smakar hjortron såklart. Jag är definitivt ingen spritmänniska, men detta blir så sött och gott. Älskar hjortron. Det är kanske fult att lägga ut att jag gör likör av vodka, men det är lite kul hur enkelt det är att göra sig en egen likör på sina favoritbär. 

(null)
Promenad runt kvarteret. 

Skönt att gå en sväng med Susanne och Jonas efter att mest ha suttit still idag i bilen. Solen värmde och det kändes härligt med en varm sommarkväll. 

(null)
Dag 741

(null)
Carcassonne 

(null)
Skratt

Efter fredagstacosen blev det ett spel med Carcassonne och sedan ett med Catan. Kul att samlas med ungdomarna runt köksbordet även och det var väldigt många vinnarskallar som såklart ville vinna. 

Visst är det skönt att vara hemhemma igen och samlas med sina ungdomar så det där vemodet av att lämna sin älskade fjällstuga är ju mest sunt. Snart nog är vi tillbaka igen. Bra att ha saker att längta till när vardagen kommer. Ska väl ta mig insänt snart så att jag kan få njuta av VikboVändan i morgon. 
Någon som vill haka på?
Kram