Här tänker vi på graderna

Jobbat måndag och skolan kan man nu inte beskylla för att vara övervarm direkt heller. 
Hemma har vi nu efter sista elräkningen känt att vi än mer behöver dra ner på förbrukningen.  Långt över det dubbla i elräkning för en sommarmånad, galet. 
 
Ska man skratta eller gråta?

Vi inte bara tänker på graderna, vi känner på graderna och pratar om graderna. Ojojoj vilken snackis det blivit här hemma det här med energiförbrukning och vad vi ska bli bättre på, alltså dra ner på. Mycket bra förvisso att bli mer medveten och fundera på vad man själv kan göra för att bidra till att inte elräkningen inte skenar iväg onödigt högt. Fast det är redan onödigt högt och vi har ändå dragit ner med 17% sedan förra året i augusti. 
Nu har vi skruvat ner värmen till 20-21 grader och visst är det en omställning att sänka från 25 grader. Vi kommer må så mycket bättre med inomhusklimatet med ett par grader svalare. Vi fyller tvättmaskinen, stänger av vattnet när vi tvålar in oss i duschen, vädrar snabbt, stängt av poolens pump för solpanelerna, sänkt värmen i spabadet, göra storkok och sedan lever vi på med våra vardagsliv för leva ska man. 
Tänker positivt att det kan bli något gott av att tänka nerdragningar för vi blir mer medvetna och förhoppningsvis få med oss detta lite mer energisnåla/energieffektiva hushållande framöver. Hoppas att alla nu kommer kunna ha råd att bo kvar nu när elpriserna skenar iväg, att alla liksom vi kan skära ner på sin egen förbrukning. Kan vi ta bort skatterna och momsen?

Hur långt har forskarna kommit med alternativa och miljövänliga energikällor? 
Det måste väl finnas några genier som fått atomkärnor att slå samman och bilda energi på ett effektivt och säkert sätt?! Vet ju att det har funnits och finns nere på kontinenten, men jag vet inte hur bra det går. Vätgas, vågor och ebb och flod, flytta vatten vid överskott, bergvärmen kanske går att få ännu effektivare, solceller med högre verkningsgrad och nästintill osynliga vindkraftverk man kan sätta på sitt eget tak. 
Konsumtionssamhället kanske också blir mer sunt om köpandet blir kärvare och mindre. Mindre slit och släng och mer återbruk.  
Jag som ibland sagt "Köp Sverige ur krisen" får väl istället säga "Håll Sverige ur krisen". 
Usch jag har nog gnällt färdigt för ikväll och vill väl mest bara självreflektera på vad jag som privatperson kan göra. 

(null)
På väg från jobbet så håller paketet att öppnas. 

Bergsbron har varit inslagen en längre tid för renovering och nu kan man skönja det fina arbete som lagts ner på att få järnräcke och armatur till nyskick.  

(null)
Skrattar lite åt mig själv. 

Ett recept kanske hade varit klokt att ha tittat på, men nej nej här gratinerade jag zucchini med chèvreost och kryddor och skvätte på honung från start. Hur tänkte jag där när jag sedan körde in dem på en plåt och körde igång grillen på ugnen? Hehehe karamelliserad honung och en antydan till en lätt svartare färg. Så typiskt mig. 

(null)
Plommonmarmeladen också kokad på en höft. 
Lite rinnig för att vara marmelad,  men försvinnande god på ost. 

(null)
Dag 490

(null)
En lång mörk natt på Game of Thrones. 


Vad gör du för att hålla nere din elräkning?
Tipsa mig gärna!
Kram från raggsockan.