En helt egen dag

En dag nästan helt på egen hand behöver inte vara så stor, men så värdefull ändå. Dagen började med en lugn frukost med sonen, den enda som för dagen var hemma. Lite tvättstugetid, men den väljer jag att inte fokusera på, för att sedan trots mycket mycket mycket hög luftfuktighet dra på mig skaljackan och ta mig ut i skogen. Jag älskar verkligen det där med att bara ta en stig och gå på.  Nu känner jag mig förvisso så pass hemma i skogen att jag vet i vilken riktning jag går och vet på ett ungefär vart jag är. Ändå att ta en djurstig som jag inte tidigare vikt av på känns ändå som ett litet lagom äventyr. Huvudvärken som jag haft ett par dagar släppte och jag kände ett lugn i hela kroppen. Tänk om man kunde få skogen på recept men o andra sidan vet jag ju redan om att den hjälper mig men jag tänker till alla andra. Den är gratis och finns öppen tack vare allemansrätten. Bara att ta för sig liksom. 

(null)
Fuktigt men många kanske skulle välja att beskriva dagen med duggregn. 

Duggregn kanske mer är rätt benämning på dagens väder, men det låter inte lika inspirerande för att ta på sig jackan och gå ut. En tjock fleecetröja och en av Johans skaljackor åkte på och jag valde att ta linser istället för glasögon. Den ena linsen la sig snett eller om den hamnade bakofram men jag orkade inte bry mig där och då utan jag ville bara ut. 

(null)
Färger trots den grå dagen. 

(null)
Vilken tur, jag såg svamparna och bättre med linserna än med solglasögon. 

(null)
Yxbacken 

På Yxbackens topp såg man verkligen dimman och dess luftfuktighet. Snön får vänta lite till på dessa breddgrader men det har varit förberett länge för att kunna lägga snö. 

(null)
Doldisar

De är fint kamouflerade trattisarna så det gäller att fokusera med blicken så att man inte kliver på svampen. 

(null)

(null)
Dag 531

(null)

Med svamp gick jag nöjd hemåt i skymningen. Tänk att tiden bara hade sprungit iväg men det var välinvesterade timmar i skogen som gjorde gott för knopp och kropp. 

Väl hemma så fick jag sällskap av ungdomarna vid matlagningen och kvällen tog snabbt slut. 

(null)
Bubbel till matlagningen och Trapiche till maten. 

(null)
Tänk vilken lyx. 
Behöver jag säga att det räckte med svamp till alla som ville ha. 
En dag med skogen som intryck räckte finfint för mig. 
Hoppas du haft en bra lördag?!
Kram