Stämplar ut

Barnsligt förväntansfull inför min stundande semester och vi ska bara åka till fjällstugan. Alltså inget direkt nytt och spännande och jag vet att vi inte heller ska åka skidor, men jag är sååå jättesugen på att få ta ett par dagars ledigt nu i höstmörkret. Byta miljö till Vemdalsfjällen är fullt tillräckligt för min del för att få vila upp mig. 

(null)
Wera på Häradskär 

Idag är det "De dödas dag" eller "Alla själars dag" men visst låter det som en urjobbig dag? Tror att den ska firas för då kommer de döda på besök och vill ta del av det som finns på jorden. Jag tänker att det är en dag då vi kan tänka lite extra helt enkelt på de som dött före oss. Mina tankar går alltsomoftast till Wera såklart. Hon blev liksom kvar som 7-åring och fick inte möjligheten att bli tonåring och sedan inte då heller vidare till vuxenlivet. Jag undrar ofta vad hon skulle göra idag och hur hon skulle vara fast jag vet att jag aldrig kan få svar på det. Det är nog ofta så för att vi som mist våra barn gick miste om så mycket, så många steg i utvecklingen man går igenom i uppväxten och som då blir en förlust i sig. 
Weras sista sommar blev som de vi brukat ha tidigare år med mycket segling, men med tillägget att hon hade mycket ont i huvudet och då sov dåligt. Vi fick fina minnen den sommaren iallafall kan vi ändå konstatera i efterhand, så lev i nuet och skapa fina minnen som man alltid sparar och kan plocka fram när som helst. Bilden är när hon klättrar på Häradskärs fyr och det är där utanför vi spridde hennes aska för hon önskade att få komma ut på sjön. Vi minns de ljusa och fina stunderna mer och mer när tid har fått passera och det största sorgearbetet är genomjobbat, tänker jag. 

En mörk och blöt resa upp genom en bit av Sverige i början av november. Längtar efter att starta braskaminen när vi kommer upp till fjällstugan. Gpsen står på ca 23.00, men det kan ju ändras för väglaget och trafiken. Nu är det många som vill upp till sina stugor för stugmyset. 

(null)
Ljusnan

Lyssnar in oss på Rihannas nya låt och hennes album när vi hade tröttnat på radiotugget. Ovanligt mycket bilar på vägen, men det är kanske inte bara jag som har tagit semester. 

(null)
Framme

Lite skönt att det står och lyser när vi kommer även om de är nedskruvade till 20 % av sin styrka. 

(null)
Dag 540

Packade in i stugan, packade upp och tände en liten varm och sprakande eld. 
Lugnet kan få komma
Kram