Tummar lite

Det blev en lite annorlunda dag då min kära Kerstin behövde vara hemma. Prov och vanliga elevmöten har samsats och dagen har verkligen sprungit förbi. 
Dagens sista pass höll jag i på Meet innan det var dags att stämpla ut. 

Det var skönt att ha haft en dag med mycket att göra med rutiner för det har varit bra att få tänka bara jobb. Nu känns det helt ok igen. Ibland behöver man nog dippa lite för att det sedan kan få vända uppåt igen. Tack för pepp dessutom. ♥️

(null)
Kort skogstur. 

Ikväll så startade lerkursen hos ACLAYA med Bettan. Vi pratade om olika tekniker för att skapa lerförrmål. Dreja, kavla, ringla och tumma tror jag det var vad vi pratade om på kvällens första tillfälle. 
Vi började med att knåda till smeten/leran innan vi gick över till att rulla till den till en boll, dela till halvklot, tumma ut till "skålar" innan vi satte ihop delarna till ett klot. Poffet när jag sedan klämde sönder klotet var rätt så häftigt att det lät när luften åter blev fri i det som varit ett lerklot. 

(null)
Tummade 

Det kavlades och kavlades in nan en modell av en mugg skulle tas ut. Vilken tur  att mitt utkavlade degstycke räckte till muggmallen. 

(null)

Mysigt att hålla på med lera, det är lite som en stressboll typ. Bettan berättade lite om olika sorters lera, bränningar och lite om sina egna idéer/alster. 

(null)
Nu får min mugg stå på torkning. 

Vi kommer att träffas fler gånger för att testa drejningens svåra konst, glasera och skapa. 

(null)
Dag 376


En bra dag med en ny aktivitet. 
Kul!
Kram