En vecka går snabbt

Tänk vad en vecka med semester går sådär lite extra snabbt. Helt plötsligt kom hemresedagen. Vi bestämde oss för att åka lite skidor på Vemdalsskalet innan vi skulle sitta en massa timmarna bilen. Söndagar på Vemdalsskalet är i mitt tycke den bästa skiddagen för det är stugbytardag för de flesta gästerna i Vemdalsfjällen. 

(null)
Kom till liften och det var för bra förbatt vara sant. 
Tekniskt fel. 

Folktomt i liftkön berodde bara på att luften helt enkelt stod för något tekniskt fel. Vi åkte släplift ett par åkning hopp om att den skulle komma igång. Till slut valde vi att ta bron över vägen för att åka Väst Express. Önskar bredare broar. 

(null)
Ljuvligt att sätta sig i en mjuk soffa (lift).

(null)
Så bra vi har det. 

När det är såhär lite folk i backarna och man får samma liftaällskap tre gånger på raken då började vi prata litegrann. Kvinnan berättade om hur hon alltid varit här för farmor hennes bor i Vemdalen by. Lyx att bo i Östersund och ha så nära hit. 

(null)
Skönt att han kollar ibland att jag är med.

Vi körde ett par åk i Näsbranten och i Turisten och när vi kom ner till Hovde Express kom liftkillen ut för att berätta att det tekniks felet nu var åtgärdat på liften. Vi kunde alltså ta oss över till solsidan.  

(null)
Blev ändå stilla en liten stund i liften och då hann jag ju förstås fundera på om felet verkligen hade åtgärdats. 

(null)
Tre gånger har jag än så länge åkt rosa denna säsong. 

Vi mötte upp Sara och Fritte med ungdomar. De hade njutit av Klövsjöbackarnas manchester på förmiddagen. Sara hade tur för hon tappade sin bindning men höll sig uppe på en skida. Fritte fick skruva om bindningarna för att lösa det hela. Sara kom på att Alwa som fortfarande var hemma kunde ta med ett par av mina så att Sara kunde känna sig trygg. 

(null)
Dag 333 och med pjäxor är det mycket lättare. 

Lite, eller mycket, motvilligt bestämde vi oss för att avsluta vår skiddag, åka hem till fjällstugan, packa ihop det som skulle med hem och sedan rulla söderöver. 

(null)
På altanen utanför entrédörren satt en fjäril. 
Det såg kallt ut vid snöhögen. 

Vägarna var fina och vi mötte många nya fjällgäster men i vår körriktning så var det betydligt lugnare. Skönt att vi kan välja lite när vi behöver åka. 

(null)
Passerade riktigt många renar idag. Titta där bakom träden. 

(null)

Någon vägren i vägrenen. 

(null)
Vackert bilreseväder. 


Älskar semester, skidåkning och att få firas. 
Kram