Skidsugen

Blir man skidsugen såhär års så tänkte jag att det kunde få bli till en liten skidvägg ute på altanen för att kunna få sitta i kanske aningens lä för en kaffe eller dylikt. Här i fjällstugan blåser det alltid från något håll. Det är som pappa sa igår, "det är tur att stugan är ihålig".

(null)
Vi la ut skidorna utanför garaget. 
Skidsugen!

Vi mätte att med dubbla skidor som jag vill ha så räcker det till 2 m altanräcke och vi behöver 2,5 m till med skidor på rad minst. Det gäller att samla lite snabbt så att väggen kan få komma upp och bli klar. Småtokig idé jag fick och trodde att det inte skulle gå åt så många par skidor, men äldre alpinskidor är lite smalare så då går det åt fler par. 
Skidorna åkte in i garaget igen i väntan på att fler ska komma. Nu har vi ett väldigt avskalat och rent räcke i väntan på iallafall. 
Så har du skidor du inte längre använder och bara ska skicka iväg så kan de få komma till Öringsvägen 17 för jag samlar på hög. Vi kan väl kalla det återbruk. 

(null)
Dags för sista delen i behandlingen, impregneringen, med det första lagret. 

Stod i garaget för det blåste så mycket på förmiddagen. Strök på under- och ovansidan och sedan fick skivan komma ut för att blåsa torr inför sista strykningen. 

(null)
Det blåser torrt snabbt här idag. 

(null)
Glad när det blommar här på fjälltomten. 

Trevligt när det kommer förbi spontanfika såhär i fjällvärlden. Tyvärr hade vi inget gott att bjuda på till den släta koppen kaffe idag, men tack för besöket. 

(null)
Vi åkte upp till Varggranstjärn. 

Vi har inte tagit bilen upp hit många gånger, men pappa fixade inte att gå uppför den långa och branta sommarvägen. Tur att man kan Swisha en slant för att få åka upp. 

(null)
Mycket vatten, men inte badsugen för det i den svala (kalla) blåsten. 

Varggransstugan 
Jag trodde att jag hade bokat bord till idag, men jag trodde att det var torsdag idag, så vi var liiite för tidiga. Trots att det var så fullt så trycktes vi in på ett bord. Så snällt och tillmötesgående. 

(null)
God burgare och vin. 

(null)
Kom hem och lade på sista lagret med impregnering. 

Renarna låg och kikade på mig medan jag strök på "mjölken". Det verkar inte vara så avskräckande med vår egen ren på altanen, men så länge de håller sig borta från att kissa på altanen så får det käka allt de kommer åt.  

(null)
Klar och hade inte stört besökarna med mitt målarkladdande. 

(null)
Dag 353 och renarna var kvar och kollade. 

(null)
När jag gick in kom de fram och gjorde trädgårdsjobbet lättare. 

(null)
Lax, potatis och bubbel till kvällsmat. 

(null)
Kort kvällspromenad. En mycket vindig dag här i Vemdalsfjällen. 
Hellre blåst än regn.