Fiber

Det var strålande sol i morse, men innan vi med vårt semestelunk gjort oss iordning så hade det kommit upp endel moln. Johan beslutade sig för att måla det sista efter att fönstrets i Wiktors rum bytts ut. 

(null)
Jag fick äran att hålla i den vingliga stegen. 

(null)
För mig bara en massa sladdar. 

Idag har det handlat om fiber in i fjällstugan har jag trott. Låt istället säga att det har svajat med internet här, Wi-Fi har kommit och gått. 
Johan har haft vår snälle vän Thomas på FaceTime och han har klurat och Johan har stått i förrådet/teknikrummet (ett pytteutrymme där en stol får plats på golvytan ska jag väl förklara när jag har skrivit teknikrum) och gjort det han har föreslagit. Så imponerad att han löste det på 60 mils avstånd med Johan stående därinne eller springandes upp och ner i trappan för någon fördelare eller vad det var på övervåningen. Jag hörde något om två ip-adresser och kameror och fasta linor och trådlöst och där slutade jag lyssna. Kan ingenting och kan tydligen inte ta till mig det heller.          

(null)
Grattis alla som heter Kristina!

(null)
Färdigmålat runt det översta fönstret. 

(null)

När vi var klara med lunchandet så bestämde vi oss för att gå en sväng in i det nya området på andra sidan vägen från oss. 
11 stycken plattor har gjutits eller inte den sista som är på bilden då som synes. Det såg ut som att det skulle bli elva parhus på den vägsnutten. Det var en av de korta vägarna i området och drygt 100 till tomter väntar på att börja byggas på. Några med riktigt bra läge. Hoppas köparna kommer hit och tittar för att få bästa läge skolmässigt och utsiktsmässigt. 

(null)
Sedan kom regnet och vi gick hem. Det blev ändå en rejäl promenad fastän vi bara kollade grannvägarna. 

(null)
Träd har sparats och små området emellan de nya vägarna har sparats för naturvärdets skull. 

(null)
Vintersäsongen känns närmre och Johan myser vid valla-bänken. 

(null)
Johan sa "Winter is coming" och klöv lite ved. 

(null)
Dag 351En skön söndag i fjällstugan.