Skidat i Jurslaskogen

Det gäller att passa på här i Jursla när snö erbjuds. Evelina, Susanne o jag tog en sväng upp i Jurslaskogen på längdskidorna. 

(null)

Innan så letade jag julpynt och plockadee ner julgardinerna och ställde bort de stora adventsljusstakarna i vardagsrummet. Den lilla granen vi har i uterummet får vara kvar bara för att den lyser upp lite extra nu när det är så mörkt ute. 

(null)
Vitt och vackert i skogen. 

På vägen mot Yxbacken är det ofta spår uppkörda, men nu var det bara spår för att flera åkt före oss. De ideella eldsjälar som brukar köra upp spår med skotern ansåg kanske att det var på tok för lite snö just nu. 

(null)

(null)
Herrsjön

Kort tur ut på Herrsjön men kom på att man bör ha isdobbar på sig när man är på en sjö vintertid. 

(null)

(null)
Skönt att det stod ett par skidor i garaget till mig. 

Dessa skidor har nog stått i garaget i minst 20 år och plockas fram såhär vid enstaka tillfällen. De är korta och lite smidiga att bara ta på armen och gå upp till skogen med. Inget vidare glid men perfekta att gå på med min "åkstil". 

(null)
Dag 282 med kalla händer, tur att jag var varm efter turen. 

(null)

Även om det hade börjat skymma så känns det ljusare med "myggnäten" jag har som gardiner när det inte är juletider. 
Helt fantastiskt att de gröna växterna mår så bra efter en torr julledighet. 

Skön söndag och jag tog fram ett kilo räkor, skalade och gjorde mig räkmackor. När jag är själv kan jag ju äta vad jag vill liksom. 

Nu är jag nog redo för att börja med vardagen igen efter att ha haft semester sedan den 22:e december. Tillbaka till vardagen.