Morgonåkning

Idag för första gången denna skidsäsong stod vi på toppen innan liftarna hade öppnat. Vi tog Ravinen ner och den var sådär toppenfin med manshester under ett fint täcke nysnö. Så superfina backar i Klövsjös skidområde nu på morgonen och helt värt att skjuta på frukosten för. Vi stod på och åkte drygt en timme innan vi vände ner till fjällstugan. 

(null)
Bilens lyktor lyste upp backen när vi kom. 

(null)
Det ljusnade mer och mer. 

Snön föll sakta under våra morgonåk och när farten nerför var för hög stack det kallt i ansiktet.  

(null)

Vackert när morgonen övergår till dag och allt ljusnar mer och mer. 
Frukosten efter skidåkningen smakade extra gott och den varma kaffekoppen värmde gott mina kalla händer. Tänk om jag kunde ha en kaffekopp för att värma mig på när jag är ute i skidbacken. 

(null)
Före

(null)
Efter

Julklapp från våra ungdomar var ett nytt bäddset från Newport som matchar fint med sametavlan som hänger ovanför sängen. Det blev lite varmare och mer ombonat även om de tidigare är fina också. 

Ser du de fyra ryggtavlorna av samer i deras fina dräkt på tavlan?

(null)
Kikade ut och då tittade solen nästan fram. 

Istället för skidåkning valde vi att ta en promenad i vårt område. Det var lite småbitigt i vinden så jag var väldigt tacksam för den lurviga luvan. 

(null)

(null)
Vackert med vita vägar som inte är grusade. 

(null)
Vi gick upp till Toppvägen slut. 

Andas och bara ta in de vyer som bjuds en dag med lite sämre sikt det är vackert och rogivande. 

(null)
På väg ner från toppen. 

Med reflexerna på så tog vi oss sedan nerför backen och hem. 

(null)
Dag 278

(null)
Nu kan vännerna komma. 

Mysigt när ungdomar kommer med och det babblas högt och lågt runt matbordet. Ikväll hade Hedda med sig efterrätt. Den var riktigt fräsch och god. 


(null)
Bitvis snö och bitvis halkigt så mina Icebugs är toppen. 

Sara, Fritte och jag gick upp till toppen för det var stjärnklart, men tyvärr fick vi inte se något norrsken. Däremot är det väldigt vackert att se ett belyst Klövsjö by night från ovan. 


Härlig onsdag
Kram0 kommentarer publicerat i Allmänt, Fjällstugan, Hemmet, Inspiration, Skidåkning, Träning;
Taggar: Klövsjö, Klövsjö Skicenter, Sångbäckens Fjällby, Sångbäckens Fjällby, Vemdalsfjällen, fjällen, kvällspromenad, mat, morgonskidåkning, morgonskidåkning, onsdag, promenad, promenad, skidåkning, skidåkning, snö, stjärnklart, vinter, vänner