Månblänk

Varit inne och jobbat hela dagen, vilket självklart är helt och fullt normalt en måndag. Det är bara det där lite tråkiga att jag inte ens knappt tittat ut genom fönstret idag för att kolla vädret. Tror att jag varit lite extra trött idag även om måndagen precis bytt av en slapparhelg. I natt har det blåst som tusan här hemma och det har varit mycket ljud från saker som krukor som ramlat omkull på altanen till snöskyfflar som gått i backen och rejäla knäpp i ventilationen eller skorstenspipan. Som en extra krydda har månen varit sådär vackert rund och go från stjärnklar himmel. 

Jag kom hem, åt och klädde mig för att ta mig runt byn för luft och några steg. Det blir inte så många steg under en vanlig arbetsdag för mig så att bara få gå lite är skönt. 

(null)
Några batteriljus fungerar fortfarande och kompletteras nu med några levande ljus. 

(null)
Blåser fortfarande lite halvbra i flaggan. 

(null)
Månblänk

Jag vet mycket väl att månen inte lyser utan att den reflekterar ljus från solen. Kan ändå tycka att den lyser upp väldigt vackert. Jag behövde verkligen inte pannlampan under kvällspromenaden då både måne och gatulyktor lyste upp. Själv hade jag reflexväst och fasta reflexer på hundrocken (HH riggning  coat).

Väl hemma har vi strulat för att få in Netflix igen som varit borta på tvn. Det slutade med ett samtal för att reda ut att det visst var vår käre son som stod som admin medan fadern snällt betalade. 

(null)
Dag 290Ikväll kom så Johan hem efter nästan en månad i fjällstugan. Han kom lagom när jag hade kommit halvvägs uppför Lillsjöbacken så så tog jag gärna skjuts sista hundra metrarna hem. Skönt för honom att kunna jobba därifrån, men nu  blir han nog hemma en stund.  


En till blänkande natt väntar men med lägre vindstyrka.