Sköna lördag

Visst är det något lite extra att vakna utan väckarklockan?
Småslöa med att få fram frukosten och sedan bara ta det lugnt och fylla på med mer kaffe och kanske lite till. Det är lyx att ha tid, tycker jag. 
Johan gick ut efter frukosten för att koppla av  och då tvättar han bilen. När jag hade fixat lite inne så kom jag ut till två glänsande bilar och en man rätt nöjd med sitt avkopplande arbete. 

(null)

(null)

Vi kom ut och tog samma sväng i skogen som vi gjorde igår, men åt det andra hållet. Det blir verkligen annorlunda att se stigen åt det andra hållet. Idag mötte vi flera stycken ute i skogen. 

(null)
Det är härligt att få några höjdmetrar även om det inte är snö under skorna. 

(null)
Toppen att nå upp till toppen. 

(null)

(null)
Dag 313 på en toppenplats i skogen. 

(null)
Skönt att gå där det är isfritt. 

(null)
Herrsjön

(null)
Ännu mer aktivitet vid Yxbacken. 

Skidskola, tävlingar och lite freeride i backen. Härligt att stå och se hur denna backe gör att många kommer ut och rör sig. Tänk så mycket tid vi har lagt i backen under barnens uppväxt.  Kvällar och helger i backen har nog gjort att vi alla älskar skidåkningen och slutligen gjorde att vi satsade på en fjällstuga. 
När vi gick där i skogen så sa Johan att han önskat att vi hade haft med oss en termos med kaffe, men det fick bli en fika direkt när vi kom hem istället. 

r (null)
Vilken tur att jag hittade bullar i frysen. 


Kvällen bjöd på middag hos Bettan och Roger och deras söner. 
Bettan och jag gick i samma klass på Ebersteinska gymnasiet, idag Eber, och under ett år var vi i olika orter i Frankrike för att plugga. Nu bor vi i samma by och dessutom har vi fjällstugor inte långt ifrån varandra. 
Bettan har startat egen keramikverkstad och jag har köpt lite fin keramik till fjällstugan av henne. Aclaya keramik heter hennes hemsida. 
Roligt att få komma bort nu och även komma till ett nytt hus med många genomtänkta finesser. 

(null)
Det blev skogsstigen hem med pannlamporna. Tack för en god och trevlig kväll.