Gräddigt

På väg till jobbet svängde jag in på Åby Bageri längst ner i min backe. En semletårta fanns kvar, som att den väntade på mig och slogs in i kartong. Jag var sugen på att bjuda mina kollegor och lite extra Kerstin som snart fyller år. 

(null)
Några dagar innan fettisdagen. 

Semlor har jag nu hunnit längta ett tag efter och kanske främst min mammas hemgjorda som är sådär supergoda med brödet och massor med mandelmassa blandat med bröd och grädde i en väl urgröpt hembakad bulle innan en stor klick med grädde och lock åker på och pudras med florsocker. 

(null)

Maria gav mig och Kerstin god tryffel med smak av citron. Underbart god som avsmakades till eftermiddagskaffet. Tack snälla Maria!

Ett kort mattemöte innan jag stämplade ut och vi kunde packa min bil för att rulla norröver. 


(null)

Härligt hur ljuset återvänder och fram till fem var det ljust trots ett grått väder. Vi kom till Mora och där blev det en påse med hamburgare med tillbehör. 

(null)
Inget direkt fokus på Falun, men hoppbackarna lyste upp i mörkret. 

(null)
Snön började lägga sig och i Noppikoski var det vinterväglag. 

Älgkon klarade sig där hon spatserade på vägen och bromsarna testades. Räven var tack och lov lite snabbare över vägen. 

(null)
Det snöade när vi svängde upp på Öringsvägen där vi har vår fjällstuga. 

(null)
Dag 317

Små saker i vardagen som man gör för varandra. Ett hej, en komplimang, en dörröppning, en hjälpande hand eller kanske en semletårta kanske kan sätta lite guldkant både för sig själv och andra. Jag blir glad iallafall. 


Glad att vara i fjällstugan.