Stundande högtider

En dag som passerade i ett lite annorlunda analogt sätt. Allt löser sig om man hjälps åt tänker jag. Lämnade skolan sent och vägen ut från skolan är via gång- och cykelbanan i Promenaden.
När jag kom hem hade jag inte så lång tid på mig att laga till någon middag så det fick bli en enkel ostsoppa.
En kväll då jag mötte familjer som mist sitt barn i cancer och pratade högtider. Högtider som lucia, julavslutningar, skolavslutningar, fira jul, födelsedagar och andra högtidsdagar man kan tänkas ha under året. Vi berörde dessa dagar och hur vi gör lite olika, men att hitta sitt sätt och kanske skapa nya traditioner för att fortsätta livet. Åren som gått eller första året som gått efter att man har mist sitt älskade barn ändrar sig. Tiden läker inte alla sår eller all sorg, men man lär sig hantera den och välja livet och glädjen. Vi lyfte det läkande med att få prata om barnet, nämna dess namn och att det är fint att få höra andra nämna barnet vid namn och minnas saker förknippat till barnet.
Dag 569 Det kändes fint med en kväll i samtal kring högtider där jag satt med tända ljus, adventsljusstakar och pratade den stundande högtidsmånaden. Hoppas kunna vara ett litet stöd för någon annan. Våga tro på framtiden.