Mitt i veckan

Mitt i veckan och det är fortfarande sommarvärmebölja. Vädrade ut klassrummet när jag kom i morse för att det skulle vara så svalt som möjligt innan solen kom runt och det då var dags att stänga igen. Fläkten fick hjälpa till att snurra in den kallare luften från fönstret. Neddragna persienner och rullgardiner har sedan gjort salen lik en bunker utan dagsljus och fläkten har fått stå och vispa runt luften åt så många håll som möjligt. 

(null)

Lunchen åts i ett något svalare arbetsrum och kaffekoppen skulle fyllas på borta i personalrummet innan jag skulle återvända till klassrummet. Valde då att ta utevägen bort och inte gå inne i korridoren. 

(null)
Kikade upp mot salen och det ser inte så skoj ut från utsidan heller. 

Under eftermiddagen kom det sedan en kort störtskur, men alldeles för kort för att det skulle märkas på luften. 

(null)
Alwa och jag tog en tur efter jobbet. 

Vi behövde titta på några grejer och shoppa mat till helgen. Värsta tänkbara att handla mat när man är helt värmemosig och ashungrig. Inget varmt fanns kvar i "värmeskåpet" så det fick bli lite charkuterier i all enkelhet när vi kom hem. 

(null)
Ett glas riktigt kall rosé. 

Potatis skrubbades och kokades av Alwa medan jag var ute i trädgården en stund. 

(null)
Vattnade tomaterna som jag har satt upp med presentsnöre lite osnyggt. 

(null)
Vackra tomater. 

(null)
Dag 473

Idag hade solen försvunnit och gatlyktorna var igång, men det var fortfarande varmt och skönt. Dörrar och fönster på vid gavel även ikväll. 

(null)
Plockade torra blad på blommor och träd. Såhär kvällstid är det härligt skönt. 
Andas den sköna kvällsluften.