Fira(null)

Idag har det styrts lite här hemma innan vi på eftermiddagen åkte över till Söderköping för att fira min kusins tjejer som fyllt/ska fylla år.
 
(null)

(null)

(null)

Vi bjöds på medeltida mat eller iallafall medeltidsgryta à la Badstugränd och äppelpaj. Riddare red förbi precis utanför deras fönster och vi kikade ut. Sedan kom regnet och försökte ta bort en del av det kvava och klibbigt varma. Muller närmade sig och det lystes upp på himlen av blixtrarna. 
Vi åt färdigt och tog oss ut. Tur att vi hade paraplyer med oss. Vi drog oss bort mot kyrkbacken där det mesta med medeltidsaktiviteter höll till.  

Det var många besökare som handlade brända mandlar, canderade äpplen, medeltida kläder och svärd. Härligt att så många klär upp sig i fina medeltidskläder. 

(null)

Vi fick underhållning av Anton Franzon som trollade eller jonglerade för oss på ett rätt kul sätt. 


(null)Här surrade det rejält. 

Bin eller om det var getingar svärmade rätt så bra kring äpplena som stod uppställda vid ett marknadsstånd. Jag vågade faktiskt inte mig alltför nära när det surrade så. Det blixtrade och mullrade på och avståndet kom och gick mellan blixt och knall. 

(null)

När vi hade gått ett varv så tog vi oss hem till Madelene och Bosse för att hämta våra tröjor för att sedan gå till Å Caféet där det grillades helt lamm. Så en sen grillbuffé fick avsluta kvällen i Söderköping. 


Tack för eftermiddagen och kvällen i Söderköping. 
Kram