En tur till Ramundberget

Eftersom det skulle blåsa här i Vemdalsfjällen så tänkte vi ta en tur bort till Ramundberget för att Johan skulle få lite jobb gjort. 

(null)
Sonfjället på håll. 

Vägen mellan Vemdalen by och Funäs var nästintill torr och fin och inga vägrenar.

(null)
Funäsberget och det såg ut som att det snöade. 

(null)

När vi svängde av mot Ramundberget så blev det återigen mer och mer vintrigt utmed vägen. Tyvärr så såg det väldigt blåsigt ut även i denna del av fjällvärlden också. 

(null)
Vackert väder men alla liftarna stod för den hårda vinden. 

Backarna såg fantastiska ut där de låg orörda för dagen, men så fick de förbli då vi inte kunde komma upp. Skönt ändå att ha alla skidkläder på sig ute i blåsten. 

(null)
Det finns inget dåligt väder om man har Helly Hansen-kläder tror jag nog att Johan skulle säga.

Vi hjälptes åt att klä dockan och sedan bjöds vi på fika i den fina shopen topsport. Jag hoppas att vi ska hinna med en skiddag i Ramundberget innan säsongen är slut och då allt är öppet så att vi kan köra i både Osthang och på ängarna. Det är så mysigt i Ramis. 

(null)
Först glad sedan besviken då Fjällost ändå inte var öppet. 

(null)
Lite shopping hos Julia på Hillside i Funäs. 

(null)
Tillbaka till våra vintervägar. 

Vi hann tillbaka för en lunch i fjällstugan innan grannarna bjöd över på eftermiddagsfika med goda bullar och Eva-kakan som smakade mumsigt. Det var trevligt för ett par andra grannar var också där och fikade som jag inte har pratat så mycket med innan. 

(null)
Dag 355

Alwa drog iväg för måndagsklubben på Bageriet i byn och jag fick fram lite påsk i fjällstugan. 
Min första semesterdag blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, men den blev bra ändå. Man behöver ju inte åka skidor varje dag.  


Hoppas vindarna lugnat sig tills i morgon.