Lätt att bära hem

Så var då måndagen åter på plats i vardagsveckan. Det är så mysigt att vakna upp i fjällstugan, fjällhemma, som vår kära granne Eva säger. Det känns verkligen som hemma även om hemmahemma är där vi är skrivna och normalt jobbar ifrån. Distansarbetet har vidgat mina möjligheter på ett superduper braigt sätt i och med att restriktionerna med hemarbete kom att gälla för oss på Komvux redan i mars förra året. Det har funkat att jobba hemifrån och ha klass-Meet med enskilda rum. Nu ska det mjukt och försiktigt trappas upp igen med prov och laborationer på plats. Vi på Stödenheten har lite större möjligheter att ha elever inne några få åt gången för att stötta. 

Så idag har jag haft lektion vid matbordet i fjällstugan. På lunchrasten gick jag ut en kort stund på tomten för att plocka lite bär. 

(null)

Riktigt goda blåbär måste jag nog ändå säga för att vara såhär sent. Några blåbär hamnade i burken. 

(null)
Lingonen är perfekta nu och så mycket roligare att plocka så som de växer i klasar. 

(null)
Stora och röda lingon. 


(null)
Plockade i Sångbäckens Fjällby. 
Bär i hela Vemdalsfjällen. 

Lätt att bära hem bär när man bara går ut på tomten. Lingon som är så supergott att ta fram från frysen för antingen rårörd sylt eller bara som god dekoration till steken eller det grillade köttet. 

(null)
Blåbärsbladen släppte lättare än blåbären nu. 

(null)
Hej då fjällstugan för denna gång. 

Jag som vet ser en ledsen liten ren som står och tittar ut genom Alwas dörr. Det får mig att minnas våra hundar som alltid hade full koll på när vi åkte eller kom hem. En glad hund visar det så underbart härligt och tydligt vilket är en av de saker jag saknar nu. Ingen blir längre sådär tokglad när jag kommer hem. Glad fastän jag inte hade varit borta så länge eller inte hade med mig något gott. 

(null)
Ljusnan korsades ett par gånger. 

Jag är tacksam att jag har Johan som utan att blinka sätter sig i bilen efter en jobbdag. Måste erkänna att idag började jag jäspa bara efter någon mil. 
Sen kväll för att snabbt ladda upp och ladda om för att ha närundervisning i morgon på skolan. 


(null)
Dag 189


Hemma hemma nu lite sent, men vad gör väl det när jag har fått vara i fjällstugan ett par dagar.