Redo för första ljuset…

…i god tid. Gott var det att börja iallafall  på adventsljusstaken för året. Varje år får den på såhär vis ett nytt utseende. Ljushållaren i silver från Bruka Design är riktigt tunga och stabila. 

(null)
Årets adventsljusstake är förberedd. 

Härligt att ha rena fönster som låter solstrålarna stråla in och det blev ett härligt ljus genom de orangea flaskorna. Så om en månad lite drygt har kanske en till flaska tömts. Nu ställs min lite enkla installation undan ett tag. 

(null)
Vilket måndagsväder. 

Det hade ju självklart varit en toppdag om jag hade kunnat vara ute ett par timmar i skogen nu när höstvädret även idag var på topp. Fick passa på att under ett par minuter på lunchen bara hinna ut på altanen. 

(null)
Dag 210 och ute för tre minuter iallafall. 

(null)

Kom ut efter dagens slut till den sista timmen av dagsljus. Vi hade båda bylsa på oss våra "hundrockar" och Johan hade tolkning med på sig en tjock mössa. Tempen hade sjunkit mot nollan och det var riktigt friskt i vinden. 

(null)

(null)

Framme vid Yxbacken när vi tog oss upp så mötte vi några stycken som var på väg nerför. Väl uppe på toppen ett par som tränade med stavar i backen, men annars var måndagskvällen lugn på aktivitet i skogen. 

(null)
Det kan aldrig bli för mycket. 

Jag kan nog aldrig bli mätt på att vara ute och bara gå. Gillar att komma upp på höjder för att bara blicka ut. Rogivande och på något sätt påfyllande. 

Det blev en pastarätt av gårdagens grillade kyckling tillsammans med en påse smöratekta trattisar från frysen, lite charlottenlök, vitlök, créme fraîche, lite grädde och kryddor. Tänk så gott det kan bli ibland av lite rester. 


I morgon ska jag vara på plats på skolan. 
Det nya normala.