Premiärsmutt

En dag med lite trädgårdsvård eller kanske bara helt enkelt en rejäl ansning på Ormhasseln utanför entrén. 

(null)
Före: Jade bara börjat lite smått att klippa. 

(null)
Efter: Nu så mer smidig att sätt sipp ljusslingan i snaaaaart. 

(null)
Det blev en skogstur efter klippandet. 

(null)
Dagens små doldisar. 

Det gäller att sätta sig ner för att få syn på tarttisarna i denna markbeklädnad. En liten påse hittade vi, eller mestadels jag, allt. 

(null)
Klöverblommor, prästkragar och en ensam lupin blommar just nu i värmen på Yxbacken. 

(null)
Någon väntar på snön. 

(null)
Vi gick ner en bit i backen för att se ända ner. 

(null)
Dessa mattor har nog varit toppen för att hålla kvar massorna i branten. Det växer sig fast. 

(null)
Går man nerför så blir det uppför tillbaka. 

(null)
Tur att jag hade förberett med en flaska i frysen innan vi gick. 
En slushig Vitamin Well för att släcka törsten. 

(null)
Dag 204 i barärmat på eftermiddagen. 

(null)
Fika och provsmutt på BLOSSA 21.

En ljus glögg med smak av apelsin och tydligen något med apelsinblom. Den är helt klar drickbar så de fem flaskorna kommer gå åt. De går att smygstarta denna sort redan innan man vill ha julkänsla för glöggsmaken tar inte över. Flaskan är orange och jag hade först gissat att den inspirerats av dalamålningar. Fel av mig. Glöggen har inspirerats av Valencia, deras apelsiner och deras vackra målade kakel. 


(null)
En lagom laddning för kvällens middag. 

Gillar att kunna plocka med sig lite svamp för att steka till middagen. Det blev stekt svamp och svampsås. Bäst att passa på när säsongen erbjuder. 
Wiktor kom hem från jobbet och Alwa kom hem från ett par dagar i fjällstugan. Alla samlade vid middagsbordet, me like. 

(null)

(null)
Ost är alltid gott. 


Hoppas du också har laddat för en ny vecka?!