Fredagsträff

Efter en halvdag på jobbet så stämplade jag ut och tog helg efter lektionen. Johan skjutsade mig till Kerstin, min kära kollega, för en sopplunch och en massa prat. 

(null)
Varmt välkomnande med både kram och den härliga husfärgen. 

Så mysigt att få se och prata med Kerstin och att det är fredag. Jag bjöds på en superdelicous soppa som tydligen var så enkel, men jag tror minsann att den inte var så enkel. 

(null)
Soppan toppades med rostade pumpa- och solrosfrön och lite färsk timjan. 

(null)
Päron- och bananglassorbet med chokladkross till efterrätt. 

Tack för lunchen och pratstunden Kerstin. Det var längesedan som det var fredagsfika på jobbet men nu har jag två fredagar i rad fått träffa en fin kollega varje gång. 

Alwa tränade och kom sedan och hämtade sin mamma. Ett stopp på Systembolaget så att jag kunde inhandla ingrediens till glöggen. 

(null)
Nu testar jag detta i år. 

Ingen potatis, jäst, socker eller svagdricka verkar det bli i år. Jag kör den enkla glöggmetoden, men kan det bli lika gott?
Ingefära skalades och alla kryddor fick plats i flaskorna. Spritnivån höjdes och ett par droppar gick till spillo innan locket blivit fastskruvat. 

(null)
Som två glaskulor med snö så vände jag på flaskorna och kryddorna flöt omkring i spriten, men inte som virvlande snöflingor. 

(null)
Pannlampornas tid är återigen här. 

(null)
Dag 197


Ha en härlig helg!