Välkommen november

Idag kan man väl säga att det har regnat lite mer än igår. November är här, välkommen!

(null)
Sconesdoften spred sig i stugan lagom till frukosten. 

Braskaminen har stått på hela natten så det var så härligt att kliva upp i morse när fjällstugan var uppvärmd med ved. Det blir en annan värme än golvvärmen och till det ugnens värme gjorde att inomhustempen steg. 

(null)
Kaffe och scones, en bra start på dagen. 

Vi bestämde oss för att köra en liten inköpsdag och Johan besökte ortens sportaffärer. 

(null)
Kaffet fixades med det nya kaffemåttet. 
Märkt med kaffemått, som hittades på 
Vera Design & Interiör. 

Små saker kan göra skillnad. Till exempel ett kaffemått som är tillräckligt långt för att nå ner i en smal kaffeburk om man har lite större händer. Lite som apan med handen i kokosnöten, kände Johan det. 

Till Vemdalen med en kylväska. Det är vad vi brukar göra då det är 20 minuter bort och för att slippa stressa hem med den kalla maten. 
Provade Icebugs på Ekbergs men antingen för stora eller för små. Dyningar i pandemin med sämre leveranser tack vare att många fabriker varit nere för produktion. Hoppas jag kan hitta mig ett par kängor med dubbar så att jag slipper ha lösa att fästa på de vanliga kängorna. De har haft en tendens att lossna när jag varit ute och gått. 

Litet matshoppingstopp på Ica i Vemdalen och ett snabbstopp på Skalet för att checka in shoppen. 

(null)
Hem för att skruva upp några krokar efter fikat. 

(null)
Det blev några krokar i för mörkläggande gardiner. 

Vi hade köpt en skena, men fick gå ifrån den idén då jag totalt hade missat att vi har balkar i taket som gör det omöjligt med att fästa skenorna där. Det fick istället bli krokar och öljetter för enkelhetens skull. 
Vi behöver köpa en uppsättning till av krokar och gardinlängder för Alwa önskade få upp mörkläggande gardiner också. Hon fick visst in gatlyktans starka ljus. Då får man vara snäll och dela med sig så länge. Hon ska ju ändå upp för säsongen när gatlysena är tända länge. Det blev alltså halvklart kan man säga. 

(null)
Ljusslingor

Ljusslingan på garaget och ljusslingan runt dörren lyser upp lite i novemberrusket. Vilken start på november, regn hela dagen. 

(null)
Dag 220

En dag vi hållt oss mest inne i stugvärmen. Johan har jobbat och jag har pysslat lite med hemmet. Det är mysigt med innedagar också. 
Vi gjorde egen pizza med mozzarella och parmesan och lufttorkad skinka till kvällsmat. 
Dagen avslutades sedan med en ostbricka i soffan till en konstig film "Birthday girl". Jag hade ju kunnat byta film, men det var mest slötittandet jag ville åt. 
Nu får november gärna bli bättre.