Julmarknad och skidtest

Skjutsade Alwa tidigt i morse till jobbet och jag åkte sedan hem för att i lugn och ro hoppa i skidkläderna, stoppa på mig det nyladdad säsongskortet starta värmestrumporna och lasta i skidorna i Alwas takbox. Jag fick låna hennes bil för Johan och Jonas hade redan åkt iväg på skidtest i sina bilar. 
Inga problem att öppna boxen men att få den låst slet jag med i ca 40 minuter innan en snäll Jonas kom hem för att hjälpa mig. Han hängde på boxen och vipps var den låst. Klockan hade nu blivit så mycket julmarknaden nog var i full gång, så jag tänkte att det var bäst att starta där. 
Ner till Hembygdsgården i Vemdalen och hittade en liten lagom parkering till lilla pärlan. 

(null)
Lite tomteverkstad hann jag med innan dagen började på riktigt. 

Jag myser i stugvärmen och gillar se dagen gry utanför fönstret. Tänk att alla adventsljusstakar var hela även i år. Dessa gamla trästakar har jag ärvt av mormor och morfar så de har hängt med länge. 

(null)
Mys

Så himla mycket hemtrevnad det är att få gå på en julmarknad på en gammal  hembygdsgård. Förra året fick den ställas in för pandemin, men i år var ordningen återställd. 

(null)
Kransar, tunnbröd och hemgjorda inredningsdetaljer. 

(null)
Kolbullar

(null)
Gled ner till Ski Test Weekend Vemdalen i snökanonsdimman. 

(null)
Följde med Johan och Jonas till Skalsterassen för en lunch. 

Det var skönt att komma in från -11 C där det samtidigt var en snömist. Vi beställde in direkt och lunchen kom snabbt. Så skönt att sitta ner i värmen en stund. 

(null)
Skapligt stor schnitzel. 

(null)
HellyHansen har test av jackor och en lott som gav chansen att vinna en HH-jacka på Concept Store. 

(null)
Min fina Alwa och hennes kompis Elin bjöd på kaffe och pepparkaka i SkiStars regi. 

Varmt kokkaffe tror jag verkligen uppskattades av många skidåkare idag. Kön ringlades lång men det var god stämning för alla likt mig har längtat efter att ha väntat i sju månader. 

(null)
Strax innan klockan tre så började det skymma. 

En backe öppen och då blir det som förväntat med föret i backen. Tur att jag har bra kanter. 

(null)


Jag körde hem Alwas bil och fick stanna innan Ripfjället för ett gäng renar som stod på vägen. Innan jag fick upp telefonen hade de förstått att jag ville förbi. Blir alltid barnsligt glad när dessa djur vandrar nära bebyggelse eller vägar. Vill ju definitivt inte köra på någon så det gäller att ha koll här uppe. 

(null)
Dag 247 plankan på väg in i värmen efter en dag ute. 

(null)
Lite energipåfyllning. 

Johan och Jonas kom hem till fjällstugan och lastade in alla kläder så att de skulle få värmas och torka efter dagens snömist. 

(null)
Johan fick lite hjälp av Tjärnås att Lotta ut en jacka. 

Jag tog med en dotter hem efter årets första After Ski för att ta oss en snabbdusch innan vi skulle vända åter till Skalet för att äta middag. 

(null)
Tillbaka på Skalsterassen. 

Vill man kan man ju käka både lunch och middag på samma ställe. Hamburgare tog till varmrätt och hjortronsorbet med hjortronkompott och mandelskorpkross till dessert. 

Rätt så skönt att slippa disken.