Fira

Jippiii nu satte jag mig bakom ratten igen efter ännu ett halvårs uppehåll. Fyra månader hade jag fått köra för innan det var det ett halvår som jag heller inte hade fått köra. Tiden går kan man ju tycka såhär i efterhand, men hade det inte varit Corona och jag hade varit tvungen att jobba hemma så hade det nog varit riktigt tufft. Fantastiskt hur familjen ställt upp för mig med skjutsande rullning från skolan. 
Johan undrade igår kväll om jag ville övningsköra. Avböjde erbjudandet jag då jag verkligen borde klara av körandet efter mer än 30 års innehav av körkort. 
Jag hittade in till stan men kom ett par minuter senare än vanligt och jag hamnade alltså i snigelfart tillsammans med en massa andra jobbfarare. En positiv del av tiden i bilen var att rattvärmen och värmen i sätet hann värma mig gott. 

(null)
Mörkt när jag kom och mörkt när jag lämnade jobbet. 

Jobbet jobbades på med mest hela dagen i klassrummet. Ett avbrott för en mindre rolig ost- och skinkpaj. Roligt var däremot att jag läste lite privata mail på lunchen och då såg jag att XXL hade ett fint erbjudande på Icebugs. 
Fick hjälp med en mätsticka för att kolla innermåttet på en känga, när jag kom dit till affären efter jobbet med Johan, och ett mått på foten. Ett par tjocka raggsockor eller skidstrumporna vill jag kunna ha när jag helt halkfritt tar mig upp och ner i Sångbäckens Fjällby på de isiga vägarna. 
Vilken tur jag hade att kängorna var på så bra erbjudande eller kanske rättare sagt vilken tur att det inte fanns storlekar i mars när Johan gav mig ett par i födelsedagspresent. Det blev en rejäl besparing att köpa dem på Black Friday rea som det visst redan är. Förresten är den inte en vecka för tidig i år? Fast det är ju klart jag har ju redan satt upp ljusslingan i trädet utanför. Halloween flyter väl mer och mer ihop med juldekoreringen nu för tiden. Allt för att göra vardagen fram till advent lite ljusare. Det gäller att göra det bästa av mörkret eller tillföra en massa ljus. 

(null)
Halkfritt med säkert grepp. 

(null)
Dag 238

Firade med pizza och vatten ikväll, men hade velat fira bilkörandet med bubbel. En flaska dricker jag inte själv. Hade Alwa kommit hem tidigare så hade vi även kunnat fira hennes sista jobbpass här nere innan vintersäsongen drar igång i Vemdalen. Tyvärr kom hon inte hem förrän strax innan elva. Vi får fira på fredag och ikväll nöjer jag mig bra med vatten. 

(null)
Filmmåne

(null)
Månen på håll här hemma. 


Månen hjälper till den med.