Som snö

Grannens vackra träd får vi njuta av och just nu så dalar likt snöflingor de rosa blombladen. Så vackert det blir med vinden som får bladen virvla runt i luften innan de landar på asfalten. 

(null)

(null)
Titta på den rosa snön. 

(null)
Walk and talk

Normalt sätt så sitter jag bara vid datorn för att räkna matte med mina elever, men just idag så hade jag ett telefonmöte. Det passade mig finfint för jag hade inte hunnit ut på rasten. Skogen var riktigt varm och idag var jackan kvar på galgen. 

(null)
Björklöv är vår. 

(null)
Älskar verkligen de ljusgröna vårfärgerna. 
Allergitabletter tas för att kunna njuta av våren. 

(null)
De svartvita stammarna, bara de där stammarna är ju hur vackra som helst. 

(null)
Snöflingor på träden (jag väljer att jag ser snö på träden) betyder ju såklart naturreservat. 

(null)
Havtornsrost

Det finns så mycket fint ute i naturen att förundras över. Denna geléaktiga svamp växer på havtorn eller som här enebusken. Visst är den vacker?

(null)

(null)
Längtan efter färska blåbär. 

(null)

(null)
Våren tar plats. 

Så påfyllande det är att gå i skogen och upptäcka vad våren och värmen gjort och gör i naturen. Älskar’t!


(null)
"En serie om sorg"

Efter jobbet så var det dags för denna termins sista digitala samtalsstöd från Barncancerfonden. Jag har haft förmånen att få vara samtalsvärd till de samtalsgrupper som följt det tema/syfte som först lyfts med hjälp av studiosamtal och filmer. Tänk vad Covid-19 har fått oss att anamma det digitala vilket gjort att samhället kunnat närma sig varandra i ett samhälle som annars lever på distans. Detta tar vi med oss in i det nya normala ett superenkelt sätt att få alla att kunna vara med i vårt avlånga land. 
Kvällens tema om relationer i familjen och livet runtomkring. Ämnen som berör och så viktiga att få tala om tillsammans med andra i liknande situation. 
Johan ska jobba i Vemdalsfjällen i morgon med ett möte så därför satte vi oss i bilen direkt när han kom hem från dagens jobb i Stockholm.  Vi valde att köra över huvudstaden för att jag trodde att täckningen var bättre den vägen än inlandsvägen. Tyvärr blev jag utkastad när täckningen försvann för en stund. Det tog en stund för att jag skulle få hjälp in igen, men gruppsamtalet flöt på med så många kloka tankar om temat ur olika vinklingar. 
Hoppas att idéer om teman/samtalspunkter kommer in så att det känns som att alla kan vara med och påverka framtida digitala möten. 

(null)
Himlen glödde

(null)
Ljusnan

Nu blir det jobb i fjällstugan under morgondagen för att sedan vara ledig över långhelgen. 

(null)
Lite lite snö kvar på taket. 

Snön ligger kvar vid stugan trots att det nu varit varmare. 15 grader har det varit i Vemdalsfjällen idag så då blir det vårfloder. 
Kommer upp sent till fjällstugan i kväll, men det är ju bara att packa in, göra plankan, duscha och hoppa i säng. 

(null)
Dag 82 (natt 82)

God natt från Vemdalsfjällen!