Nya visioner

Vilken fin förmiddag som Barncancerfonden bjudit på med sin livesändning/sitt digitala årsmöte med efterföljande seminarier och underhållningsprogram. TACK!
Det känns dock lite sorgligt att jag inte fick kramas hej då med alla de i styrelsen som jag lärt känna genom åren. Jag minns hur jag med öppna armar välkomnades när Barncancerfonden firade sitt 30-års jubileum och jag var alldeles ny. Människor från hela Sverige möttes och där hamnade jag i ett fint sammanhang. Det var nog en bidragande orsak till att jag blev kvar så länge i styrelsen. Denna familjära anda som vill göra det bättre och mer för drabbade barn och familjer. Få vara med i de läkande, hoppgivande och stöttande samtalen där jag efter ett tag gjorde detsamma mot andra drabbade familjer. Det är en sorg att ens barn drabbas, får en förlorad barndom/ungdomstid, utsätts för supertuff behandling/operationer, drar med sig sena komplikationer, en framtid som inte kommer bli som man tänkt sig eller i värsta fall ingen framtid. Jag känner så för andra och har velat stötta efter bästa förmåga där jag har kunnat. Det har varierat vad som varit min insats genom åren och jag har inte backat för några. Man måste våga testa på för att utveckla nya tankar och idéer som kan hjälpa någon annan. 
Dagens årsmöte satte vägvisaren mot en ny samlad och gemensam vision, värdegrund och uppdrag som jag tror mycket på för att kunna göra mer för fler. "Livsviktigt" - "Barncancerfondens idéprogram för att cancerdrabbade barn med familjer ska kunna leva ett gott och långt liv".

(null)
Nedräkning och teknisk koll. 

(null)
Vår duktige ordförande Jens inledde årsmötet. 

(null)
Generalsekreterare Thorbjörn 

Drivande med blicken framåt vill Thorbjörn få med alla och göra mer. Här berättade han om vad som har hänt under året och det är minsann inte dåligt med tanke på det år som har passerat. Hatten av för hans drivkraft och vilja till att förbättra i alla delar av verksamheten. 

(null)
Vice ordförande Michael Matson gick igenom förslaget som det jobbats med. 

(null)
Tack själva!

Kände för att byta rum när årsmötet var klart och övergick i en massa spännande seminarium. 

(null)
HM Drottning Silvia talade fint till oss. 

(null)
Framtidstro

Bra seminarium som ger en hopp och tro om en bättre framtid och vad som behöver forskas mer på för att kunna behandla. Rabdomyosarkom som Wera hade i hjärnan var en av de tumörtyper som överlevnadskurvan inte stigit, så här behövs mer kunskap/forskning. 

(null)
Idéella eldsjälar 
Team Rynkeby God Morgon

Så många som stöttar Barncancerfonden på olika vis. Paul berättade lite kort om att de nu samlat ihop 200 miljoner genom att cykla tillsammans och på så sätt få med företag för en god sak. 
Enskilda givare kom också fram och berättade om de gjort för att samla in pengar till oss. TACK till ALLA givare, varenda krona räknas. 

(null)
Det pratades om döden. 

Jag är stolt över att alla ämnen lyfts och här döden. Vi är med och underlättar för samtal när det värsta kan hända, ens älskade barn dör. Få till olika typer för samtal som nu Barncancerfonden har gjort detta pandemi-år har givit många föräldrar möjlighet att träffa andra föräldrar som också har mist. Enskilt samtalsstöd finns också att få här digitalt. 


(null)
Sagostund

(null)
Fina Lena berättade om hur de vuxna överlevarna med seneffekter kan behöva kämpa för att få hjälp. 

Oro för hur framtiden kan lösa sig när man lider av sena effekter, kunna få flytta hemifrån, få ett jobb som man känner att man orkar med, rätt till stöd och helt enkelt få leva ett bra och normalt liv. 

(null)
Vacker sång från "Frost" med Katarinakören. 

(null)
Olle Björk delade ut flera stipendium. 

(null)
Tack Thorbjörn och ALLA som givit oss denna dag!

Jag förstår inte riktigt att detta är slut nu. Styrelseuppdraget är över och dessa fantastiska människor kommer fortsätta jobba för att den nya visionen ska nås. Jag hade kanske velat göra 10 år såklart för att få vara en del av kommande års jubileum. För nu kan jag så mycket mer om vad Barncancerfonden är och gör och har ett så stort hjärta för hela organisationen. Kommer sakna mina cancervänner som jag har fått genom alla år här vid styrelsebordet eller alla de andra aktiviteter jag varit med på. Nu har jag bara en kväll som samtalsvärd kvar för "Samtal om sorg" och en familjeaktivitet att vara med och fixa med för Barncancerfonden Östra. Det är just sådana saker som uppskattas av våra medlemmar. Träffas för att få samtala och träffas för att göra något med andra familjer uppskattas av många och detta går då under dagens ord som följt "mer för fler".

(null)
Behövde få lite distans. 

Jag behövde ta in och riktigt smälta den superdag jag varit med om, behövde sjunka in liksom och då är skogen mitt bästa ställe. Johan följde med. 

(null)
Väntar på att gräset ska gro för att få en grön böljande backe med vacker utsikt över Bråviken. 

(null)
Johan hoppade högt. 

Den bakre delen av en kopparödla låg där alldeles ofarlig men skrämdes tydligen. 

(null)
Rekonstruktion av hoppet :-)

(null)

(null)
Grönt är skönt att vandra i. 

(null)
Nådde vackra höjder. 

(null)
Behöver man gå så nära kanten?

(null)
The only way is up. 

(null)
När jag kom hem fick jag ett blombud. 

(null)


(null)
Tack för buketten!

(null)
Alwa  och jag tog en sväng ut  till mamma och Uffe. 

Vi satt på avstånd ute på den varma trappan en stund och bara pratade. 

(null)
Chill och grill i uterummet. 

(null)
Dag 80

(null)
Först ut "Angel has fallen" och sedan "Downtown Abbey".


Skönt med en superlugn kväll. 
Tacksam till dagen!