Väntat på Telia

Någon gång under dagen kan teliareparatören komma… ok då håller vi oss väl hemma i fjällstugan då eftersom vi verkligen behöver hjälp. Ett fiber som kommer och går sedan i mars och vi har ringt om det ett par gånger. Betalar man så vill man ju få valuta för pengarna. 
Fem i fyra fortfarande ingen reparatör i sikte så då ringer Johan Telia igen. Surt när man sitter och väntar istället för att vara ute i fjällen som man vill på semestern. I morgon kommer han istället. Jaja vi fixade lite vid stugan med en grillavställningsbänk. 

(null)
Det är toppen att kunna använda virke som redan finns hemma till något man behöver. 

(null)
Grillbord in the making. 

Ungefär i detta skede gick jag iväg med grannen och dennes vänner för att leta lite hjortron. 

(null)
Även denna myr hade fått plockbesök innan oss. Vi fick gemensamt ihop en liter solmogna myrbär, myltha. 

(null)
Jag tog på mig att tillreda dem inför kvällen. 

Bären fick stå och dra in socker ett par timmar innan jag långsamt kokade dem i ca 13-15 minuter. 

(null)
Tur att jag har sparat några kaviarburkar. 

Fyllde en hel varm och rengjord burk och bums på med locket. Lite skalp låg kvar i botten som jag då provsmakade. Jag hade haft lite mindre mängd socker än vad som recepten rekommenderade men tyckte att det funkade fint då bären i sig själva var så söta. 

(null)
Vår vaktren har skött sig finfint idag. 

(null)
En grillning som tål en sittning eller så. 

Jag har målat lite idag, men det kommer det bildbevis på i morgon när det torkat. 
En tur upp till Utsiktsvägen för att få lite rörelse och få njuta av utsikten såklart. 

(null)
Vackra Klövsjö

(null)
Fyllde på i fickan med lite hjortron och dessa var inte så mjuka och färdiga som de andra. Därför funkade klänningsfickan då jag inte hade någon burk med mig. 

(null)
En liten burk fylld med bär från Vemdalsfjällen. 

(null)

Kvällen spenderades med grannar och deras gäster. Vi satt ute länge och njöt av kvällssolen och drack bubbel. Maten åt vi inne och avslutade med camembert och hjortronsylten som vi hade hjälpts åt att plocka ihop till. Tack fina grannar för sällskapet och maten!

(null)
Dag 146 och klockan är 22.30

Härligt med varma och ljusa sommarkvällar. 


#1 - - Lina:

Hej!

Verkligen surt att teknikern inte dök upp när han skulle :( Det ber vi om ursäkt för! Ni ser ut att ha det fantastiskt fint där uppe i fjällen och då är en minst lika fin internetanslutning inte mer än rätt.

Ha en fortsatt fin dag!

/Lina, Telias Kundtjänst

Svar: Tack för ditt svar Lina!

Nu har jag semester men vill ändå att värmepannan, tv’n, kamerorna ska funka ;) Telefonen fungerar ju ändå på 4G så det är tur.
Vi fick tyvärr hålla oss hemma i stugan fram till strax innan tre innan reparatören kom men sitter ju självklart inte och rullar tummarna.
Nu har den trevlige reparatören varit hos oss och satt dit en ny converter så vi får hoppas att vi kommer ha full fart på’t.

Ha det fint

Anna Iwers Isaksson