Resdag

Glas och skålar har vi visst mycket av. Diskmaskinen snurrade på hela kvällen igår, men men det blev lite efterarbete på förmiddagen när delar av huset fortfarande sov. Alwa skulle iväg och jobba men vi andra har verkligen haft ett semestermode hela dagen. När tvåmetersfiguren, vår Wiktor, piggat på sig åkte vi en sväng ut till min pappa för att kolla läget. 
Han hade precis kommit hem från en promenad och han mådde riktigt ok. 

(null)
Fin flaggdag i sköna sommarvindar vid Bråviken. 

Det fläktade riktigt sommarskönt i skuggan av den stora eken där vi satte oss på framsidan. Vi fick lite historia om sommarstället som köptes 1910 av min gammelfarfar och som då hade en tolvmeters ångstålbåt. Hur de för fem kronor kunde bli rodda över från södra sidans gamla färjeläge eller komma norrifrån från Jönåkerhållet. Att färdas förr tog lite mer planering och tid jämfört med nu när vi bara kastarnas in i bilen och bara rullar. 

(null)
Bäst att vattna lite medan jag körde plankan. 

(null)
Dag 141

Sådan enorm skillnad att köra plankan i träskor. Calou är alltså inte bara sköna att gå i.  Så mycket enklare att "stå på tå".

(null)
Sköna restdag, god restdag. 

Härligt att köra ett plock i kylskåpet och fylla tallriken utan mer matlagningsskills än att sätta igång ugnen för potatisen. 
Efter maten startade bilen mot fjällstugan eller ok en kort bit hann vi innan det koms på något vi behövde vända hem för, men efter en halvtimme var vi åter iväg. 

(null)
Det regnar i Stockholm. 

Skönt resväder och behövliga droppar för växterna och de gula gräsmattorna. Vi beräknas komma upp strax efter midnatt och får ett par mörkare timmar men fortfarande sommarljust. Till alla som startar sin semester i morgon, ha det så skönt!
Vi som redan är i semestern, njuuut!
Håll i och håll ut till er andra!
Kram