Ute

En dag till där jag fått vara ute länge. 
Mamma kom ut till mig och vi tog ett varv i spåret. Parkeringarna här vid Jurslaskogen var full med bilar som tagit sig hit för att gå, åka skidor eller bara grilla. 
Vi kan ses utomhus iallafall i dessa tider och det är ju en himla tur. 

(null)
Supertuff mamma som orkar så mycket. 

Vi gick till Yxbacken min coola mamma och jag och sedan tog vi spåret tillbaka. Tänk att hon håller igång varje dag med att gå. Stannade några gånger för att andas och för att prata med varandra och med de vi mötte utmed spåret. 
Denna pandemi har öppnat upp för fler spontana samtal i skogen för många är sugna på ett par ord i den annars rätt sånisolerade tillvaron. Såhär mycket folk som det är nu i skogen om dagarna har jag väl inte sett förutom när det är högsommarvärme och alla istället är vid sjön för att bada. 

(null)
Vi gick längs vägen bort mot Kvillinge kyrka. 

Efter vår lilla promenad i skogen fick jag med mannen på en liten tur i byn. Lite småmoddigt vid vägkanten, vilket i och för sig är bra träning, och bilar som alldeles för många inte höll 40 km/h. Att de inte är tvungna att anlägga en gångbana på vägdelen från Jursla till Kvillinge kyrka. 

(null)

Min adventsljusstake gjord av BLOSSA-flaskor tändes aldrig som 4:advent för då var vi redan i fjällstugan. 

(null)
Lätt som en plätt blev det bara en hoper med ljus istället. 

(null)

Den gamla kökssoffan fick sig en plats i köket igen efter många år på undantaget. Behövde den bra förvaringen man får i en kökssoffa. 
Nu får gardinrullarna en riktigt bra plats igen när de ligger upprullade i väntan på gardinbytet till jul. 

(null)

Hade totalt missat att det var söndag och att jag hade tänkt mig en söndagsstek. Hahaha då fick det bli en mindre lyxig falukorvsring med äpple, lök, senap, ketchup, créme fraîches, grädde, ost och svartpeppar. För att vara korv så smakar denna rätt faktiskt riktigt bra efter 30 minuter i ugnen. Pressad potatis till om man som jag var lat ikväll och annars en god potatismos till. 

Söndagen flöt på i ett sakta mak vilket var riktigt skönt för jag var trött idag. Ny vecka väntar. 
Laddad!