Livet

Livet och vardagen snurrar verkligen på. Måndagen kom och det jobbades på bakom skärmen med elevmöten av olika slag. 
Jag blir så glad när elever för första gången slår på sin kamera och det blir mer än ett samtal med bara ljud. 

(null)

ERNST har många små visa citat om livet och det är sant att "I det enkla bor det vackra". Livet är väl inte det som är enkelt jämt och det är det som är livet. Man kämpar för det på olika sätt. Det kan vara att kämpa för att nå sina kunskapsmål, klara av sitt jobb så att man själv är nöjd med sin egen insats, kämpa för att få vara frisk så livet är inte enkelt jämt men något nog vi alla eftersträvar. Jag vill ha ett enkelt liv och tycker väl att jag har haft endel oenkla delar samtidigt som jag har en känsla av att för att få njuta av det enkla och det goda så kanske det krävs motgångar för att uppskatta det enkla. 

(null)
Det enkla. Ser du vad jag såg?

En snabb promenad på förmiddagsrasten är en sådan enkel sak som jag uppskattar enormt här i livet. Vackert att bjudas på naturupplevelser som att ett rådjur står och tittar när jag passerar på stigen. 

(null)
Inte ensam

Efter middagen fick jag sällskap av en vän ut på en runda i byn. Mer prat om livet och att det ibland är mer än komplicerat och känns orättvist. Så underbart att få gå och prata samtidigt. Samtalen i livet är viktiga. 
Gnäller lite över att huvudvärken kommer och går sedan i somras. Värk får en tendens att sänka humöret och fokus, men jag kämpar för att leva enkelt och bra ändå. Lite oro på det bygger ju inte heller alltid upp munterheten. Jag försöker leva här och nu och dessutom inte dras ner av hårda ord som kan möta mig. Alla är vi olika och har olika syn på hur saker bör skötas. Att tänka att saker som inte passar mig är just kanske för att vi är olika och då kanske inte förstår varandras syn på saken. Enkelt är inte enkelt, men när det är enkelt så är det vackert.  Ernst har så rätt, det är iallafall min syn på’t och så gillar jag hans enkla syn på design. Vackert alltså, livet. 

(null)
Viktoria skickade över detta minne. 
Passande just ikväll när jag har tankar om livet och det enkla. 


Mer enkla vardagliga händelser än såhär blev inte min dag. 
Kram