Snöflingedag

Idag har snöflingor sakta sakta dalat här i Sångbäckens Fjällby medan jag har jobbat. 
Under förmiddagen hade jag rörmokaren på besök. Han stod för en frän spritlukt i fjällstugan när han fyllde på bergvärmen och luftade. 

(null)

Efter Berntes besök ska det nu visst bubbla lite mindre om pannan. 

(null)
Bara en snabbrunda till sophuset. 

(null)
Sara påminde oss alla om några av Meet-finesserna för bättre möten. 

(null)

Stämplade ut efter mötet och satte på mig skidkläderna som jag brukar ha i backen. Tempen stod på så låga siffror att jag inte ville ha tunnare kläder.  Luvan uppfälld över mössan och buffen uppdragen rejält för att inte frysa uppför backen. 

(null)

Rejält uppvärmd av toppromenaden så kom längdskidorna på. Backen stängde för dagen när jag satte på mig skidorna. Gillar verkligen att skidåkare samsas såhär. 

(null)
Samsas behövdes ju förvisso inte. 

Snön fortsatte falla och det blåste småsnålt så jag tror att de flesta höll sig i stugvärmen. En man körde om mig med snabb skatingstil. Ska jag beskriva min egen åkstil är den mer åt den där hasandes stilen i sakta mak, men är fullt nöjd med den. Fast i och för sig skulle jag vilja ha lite längdskidskola för att få en skönare känsla som då kanske även kan förfina stilen. 

(null)
Det mörknade snabbt. 

(null)
Gnistrande snöflingor

Tog mig skidandes i kanten utmed Toppvägen fram till korsningen och fick tända pannlampan sista biten. Väl framme i korsningen blev friktionen för hög och jag är rädd om skidorna. När jag gick nerför backen så hade det nog kommit en dec med superfluffig nysnö. 
Alwa höll på med skottningen när jag kom tillbaka i mörkret och jag tog mig en skyffel och började jag med. Snart därpå kom Johan från sin tur till Stöten och Idre. 


Middag och soffslapp avslutar en bra torsdag.