Mörkt

Fredag och för mig höstens första fredagsfika i personalrummet. Jag har inte fikat där sedan innan pandemin så jag har längtat. 

(null)

(null)
En fikastund som höll avstånd. 

Gott bröd med pålägg och toscakaka smakade finfint och det blir lite extra festligt bara av att det är fredag. 

Kom hem till ett tomt och tyst hus. Tyst för att pannan inte gick och tyst för att kyl och frys även de var tysta. Bytte säkringarna ute i skåpet och slog på jordfelsbrytaren. Tog in kylväskorna och fyllde på dem för att ställa ut på bron. Ville ju liksom inte att frysmaten skulle bli dålig och utanför dörren var det iallafall -5 grader. Ut med frysen och en stund senare fick jag tag på Johan som tipsade hur jag kunde få upp jordfelsbrytaren. Härligt ljud när pannans surrande ljud och kyl och frys klickade igång. Nu var det bara allt ljus som saknades i köket, hallen och utomhus. Golvslingan i hallen var tyvärr också fortfarande avslagen. 

(null)
Dag 252

Dagsljuset i uterummet med ett litet täcke snö utanför blir en ljus dag. En dag som förvisso är kort nu men med vinterljuset känns ändå dagarna intensiva och korta. 

(null)
Vi snackar inte cm utan mm. 

Tvättmaskinen funkade att köra tack och lov så där i tvättstugan fick det bli en stund. 

(null)
Det fick bli räkor och tända ljus i köket, mycket mer kunde man inte se. 

Fick samtal från sonen som nu tillsammans med Julia kommit fram till fjällstugan bara för att få med lite extra från stugan till sitt eget boende för vintern. 
Med en värmande glögg tar jag sedan fredagskväll i filmsoffan. 


Trevlig helg!
Kram