3:e advent

Tänk att det är tredje advent redan. Vart tar veckorna vägen? Nu är det slutspurtsuppladdning av den sista biten av period fem i skolan. Slutprov vankas, högtidligt och viktigt. 
Ägnat dagen med att vara tvungen att kompletteringshandla ingredienser till mitt bullbak. Smart att kolla recept innan och inte tro att man kan gissa till de rätta mängderna i bullbaket. Var definitivt inte ensam i affären denna söndagsförmiddag. 

(null)
Granen på plats i fjällstugan. 

Johan fick in granen i fjällstugan och den fungerar även i år och ska nu få stå till sig tills det är dags för att klä den. 

(null)
Att välja de mindre stigarna är klokt. 
De större är bra hala nu. 

(null)
Dag 262

(null)
Herrsjön 

Gick längs strandkanten och såg hur snön smälte bort och funderade då på hur vi har det i fjällstugan. Där har det inte snöar som man kunde önska.  Plockade fram en live-bild från stugan. 

(null)
En stund sittandes i min "hundrock".

(null)
Strax efter två börjar det skymma i fjällstugan.  Lite mer snö däruppe iallafall. 

(null)
Tog bergsvägrn tillbaka och där hade bara räven gått innan. 

(null)
Upp på ryggen. 

(null)
Bullbak med degkrokar funkar. 

(null)
Jäsning

(null)
Köpte en ny plåt som passar alla ugnar. 

(null)
Bakade ut bullarna och startade ugnen. 

Helt plötsligt slocknade hela huset helt så med telefonens lampa fick jag ta mig till tvättstugan för att få igång huset igen. 

Det blev något konstigt med ugnen och värmen kom inte igång som den ska och första bullomgången fick tyvärr stå därinne i en halvtimme innan värmen riktigt var igång. Så första omgången kanske blev lite torr. Tur att smör, socker och vit choklad kanske kan få en torr saffransbulle saftig. 
Brandlarmet började sedan tjuta och det fungerade verkligen bra. Första gången som jag drog igång det sedan vi installerat det på automatik. Tur att jag behöll lugnet och kunde koda av larmet. 

(null)


(null)
Tredje ljuset tänt. 

Det fick bli en BLOSSA21 och en saffransbulle efter maten med Johan som kommit hem från fjällen.  Laddad med energi för en ny vecka. 
Hoppas du är laddad!?