Lätta lite

Johan klippte klart det sista på häcken och jag lättade lite på några av grenarna på ormhasseln utanför. Den har under växtperioden väldigt mycket blad som gör att den inte är så snygg i min mening. Jag går endel och lättar bördan för grenarna kan man säga för det låter snällast. Tokgillar den vintertid med de bara och krokiga grenarna som är täckta med frost eller snö och ljusslingan är tänd så att det gnistrar lite mer. 

(null)
Titta vad jag hittade. 

När jag lättade lite i buskaget på ormhasseln så hittade jag några små nötter. Det är första gången på alla år detta händer. Jag som trodde att ormhasseln inte gav nötter. Nu får jag väl ta och skörda de tre nötterna, om jag nu inte hittar fler, i september på skördedagen Mickelsmäss. 

(null)
Solbacken

Bråviken var en blåsig plats idag. 
Pappa behövde lite lyfthjälp så vi åkte ut så att Johan kunde ta tag i lyftet. När vi stod där inne i hans friggebod så frågade jag om vi inte kunde ta med en tv-apparat eller två? Det slutade med att vi fick med oss fyra stycken som han aldrig kommer använda igen. Lättade lite för honom iallafall och kanske skapade lite plats. 

(null)
Vem har ens tjocktv-apparater kvar?

(null)
Fyra stycken dessutom?

(null)
Tycker pappa ser lite lättad ut när vi tar en fika efter bärandet.  

(null)
Till Returpunkten

Vi hade tur att vi bara kunde köra rakt in utan att stå i kö vilket det har blivit mer av sedan Norrköpings returpunkt lagt ner. 

(null)
Dag 161 och det känns i kroppen efter gårdagens krattning. 

Vi tog oss en Jursla-runda tvärtom mot hållet vi brukar och det gör rundan helt annorlunda. Det är en bra sträcka och att vända på promenaden förändrar känslan. Raksträckor och backar känns helt annorlunda vilket är bra. 
Att avsluta med Solbacka-backen är möööörder ;-) 

(null)
Så lat med en kebabtallrik. 


Laddad för en ny vecka. 
Hoppas du har fyllt på dig själv på bästa sättet för dig?!
Kram