Huvudet är iallafall fullt…

…idag. Det har varit många nya elevmöten och mycket nytt ska hållas i huvudet tills det kommer ner i våra digitala mappar. Det är så roligt att "möta" nya elever och höra om deras mål och mattefunderingar inför mattestudierna. 

(null)

Det blev en mycket stillastående dag och jag öppnade bara dörren ett par gånger för att få in lite frisk luft. Satte mig på huk och på så sätt stretchade ut ryggen efter att ha stått på det hårda klinkergolvet. Sittandes där på huk beundrade jag det enkla jag såg, en massa stenar och mossa. "I det enkla bor det vackra" som allas vår ERNST har tryckt på så många av sina alster. 
Jag har alltid tyckt om stenar och när vi byggde huset så passade vi på att samla ihop en massa natursten från tomten att ha runtomkring huset. Grävaren lyfte några av de riktigt stora stenarna på plats efter att marknivån var på önskad nivå och sedan såddes gräsmattan. Allt kostar inte pengar men det kan vara tungt och mödosamt att samla sten och det tar ju lite tid. Samtidigt är det roligt att göra något själv av material som redan finns på plats. 

(null)
Testade hjortronsylten från fjällstugan på müslin. 

Hur lyxigt som helst och gott med de där bären som hittades och plockades solmogna på myren och som efter ett par timmar med lager av socker fick koka till sig till sylt. 

Den blå bilen, PostNord, stannade till vid brevlådan med en bunt vita mindre roliga fönsterkuvert och ett från sjukan. Ett brev jag har väntat på drygt två veckor. Det är så lång tid det tar men väntan är alltid en lång vänta när man ändå hoppas på det bästa. 

(null)
Så skönt, tacksam. 

Sist de röntgade huvudet fick jag provsvaret att det inte fanns något i huvudet. Gillar då hellre att de inte hittade något avvikande för jag tycker att jag kan hålla mycket i mitt huvud och det alltsom ofta känns väldigt fullt. 

(null)
I byn här hemma står rådjuren och kikar medans det är renar runt fjällstugan. 

(null)
Äpplen som tar in solens sista mognande strålar. 

(null)
Rönnbärsår 

(null)
Dag 158


En skön runda som promenad i byn. Så underbart härligt att kunna gång kjol och utan jacka fastän klockan var efter sju. Det doftade kvällsmat från många hus vilket gjorde att min hunger startade långt innan vi kom hem från rundan. Vi blev ståendes en stund hos vänner i nedre Jursla som varit iväg lääänge på andra sidan Atlanten med sin segelbåt. Men hallå nu kom fredagskänslan. 
Önskar dig en fantastisk fredag!
Kram