Häv & Gräv Vikbovändan

Precis när cyklarna hade lastats på bilen så började dropparna falla. Sedan har det droppar på oavbrutet under hela vändan på Vikbolandet. Det är tur att det står glada funktionärer och boende utmed sträckan med pepp, dryck, godis och glass från Sänkdalens glass. På gårdarna är det lite extra gott och trevligt för då bjuder de på vad just deras gård producerar. Struts, kalkon, ost och honung är lokala produkter. 

(null)
Johan tog ner cyklarna och jag gick förbatt hämta nummerlapparna. 

(null)
Glada miner trots ett mindre glatt väder. 


Fina Elmina och Frida med ett stort gäng funktionärer har förgyllt dagen på bästa sätt. Det betyder så mycket att få ett leende speciellt när det regnar och är kallt men det värmer oavsett väder faktiskt och är gratis. 

(null)
Träffade Maggan vid starten. 

Vi som skulle cykla startade sist, först löparklassen och sedan duo-klassen där man är två på en cykel och springer-cyklar som man vill med byten. 

(null)
Laddade för uppvärmningen innan starten. 

(null)
Vi gjorde vårt bästa med uppvärmningen i det blöta. 

(null)
Fält och kyrkor passerades. 
Jag satt alldeles för lågt och jag slant på de blöta tramporna för jag inte hade några clips på pedalerna. 

(null)
Ett trevligt första stopp för ölprovning. 

(null)
Håller avstånd. 

(null)
Stefan stod och serverade olika sorters öl. 

(null)
Funktionärerna hade ordnat fint under tak. 

Johan var bussig och höjde sadeln åt mig innan vi cyklade vidare och det gjorde susen. Hade visst lånat ut cykeln sedan förra årets Vända till någon med lite kortare ben. 

(null)
Försvinnande goda chokladbollar vid kyrkan. 
(null)

(null)
En sväng in i kyrkan. 

(null)
Tackar Häv & Gräv för min startplats. 

(null)
Grusvägarna dammade ju iallafall inte idag. 

Egentligen mycket behaglig temperatur om man hade kunnat få välja bort regnet men istället frös jag. Vi trampade på lugnt och fint mellan de olika gårdarna och i uppförsbackar höll jag ungefär samma tempo som de som sprang. Det kändes ju lite tungt förstås. 

(null)
Dags för lite strutssmakning. 

(null)

(null)

Kanske inte riktigt syns på bild men det ser ut som att jag har försökt mig på en Alice Cooper-sminkning. Regn blandat med grus eller sand som sprutar upp från framdäcket blev som en peeling för ansiktet och en slipning för tänderna. Det gick ju inte att undvika att öppna munnen för man vill ju prata liksom. 

(null)
VÅGA VARA VILD ord på vägen. 

(null)
Kalkongården Visätter. 

(null)
Förutom deras specaliteter så bjöds det även på kaffe, LYCKA!

(null)
Jamen lite god glass i regnet. 

(null)
Titta så mysigt. 

På ostprovningen hade de verkligen gjort det fint och trevligt. Ingen slang med dusch behövdes här i år. Tidigare år ett uppskattat inslag. 

(null)
Målgång

Vi kom i mål strax innan killen som sprang och hamnade på tredje plats. Det rullade alltså inte så snabbt för oss men det är aldrig meningen. Detta är en upplevelse med goda smaker och trevliga människor utmed gårdarna på Vikbolandet och som är ca 45 km. Vi gör det för att det är gott och trevligt. 

(null)
Dag 153 med lite discokänsla. 

Så underbart med en varm dusch och torra kläder innan vi for iväg för att handla lite till det tomma kylskåpet. 
Mat och sedan soffan kändes som en toppenaktivitet denna lördagkväll. 

Tänk det är första dagen som det har regnat under vår ledighet. Det kom regn en skvätt när vi kom till Helags men då var det kväll och natt så då berördes vi inte så mycket. Annars har vi haft toppenväder alla fyra veckor. 


Tack Elmina och Frida och ALLA funktionärer och sponsorer som gjort 
Häv & Gräv Vikbovändan möjlig.