Fredagsfeeling

Det är verkligen något visst att jobba en fredag. Klass-Meet där eleverna bara köttade på (läs räknade och diskuterade potenser, areor och uttryck) och missade sluttiden med typ en halvtimme. Så roligt att elever vill. 

(null)
Dag 163

Vad passar inte bättre än att flagga in helgen med en svajande flagga till blåkupa? Det kändes riktigt somrigt idag på eftermiddagen när jag tidigt stämplade ut. Egentligen stämplade jag ut redan klockan tolv men det kom telefonsamtal och det blev några sms så jobbet ville visst inte heller avsluta för att ta fredag. 

(null)
Avsmakning av plommonmarmeladen. 

Den blev söt, mycket söt, fastän att jag tog lagom med socker. Plommonen var så söta och goda när jag åt dem direkt så jag borde ju kunnat ha räknat ut att mindre socker krävdes. Marmeladen passar nog finfint ihop med en grönmögelost eller en starkare hårdost. 

(null)
Vi tog en promenad och kopparödlan slingrade sig. 

(null)
Kvällssol och blåbär, rätt gött. 

En skön promenad i skogen för att käka lite blåbär på plats. Det plockades inte med några bär hem för det började gnällas lite om myggor. 

(null)
Vi tog oss upp på Yxbacken och fick en somrig vy ut över Bråviken. 

(null)
Mot Dvardala såg det mörkare ut. 

Vi hann bara ut på vägen, som vi tänkte gå tillbaka hem på så kom regnet. Det började försiktigt och ökade. Tur att vi var på väg hem då vi bara hade vanliga kläder. 

Åby Krog fick se till att vi fick i oss fredagsmaten för sedan hade vi lovat att hålla oss borta för det skulle bli lite fölsefirande med Alwas vänner. Tema  klä ut dig till en låttitel. Det hade ju varit kul att få se skaran. Ha en härlig helg!
Kram