Blått

Blå himmel och blått i blåbärsriset fin sista dag på semestern. Tänk så snabbt fyra veckor har gått och så mycket härligt jag har gjort. 

(null)

Det fick bli tvåhandsgrepp. En hand på bärplockaren och ett stadigt tag om blåbärsriset så att inga kråkbär eller odon (kan kanske ha varit fjällodon men där är jag osäker på vilken variant) råkade komma med. Ljungen undvek jag också såklart. 
Höll mest till strax nedanför tomten bara för att få ihop lite blåbär. Nu är iallafall de blåbär som växer i Vemdalsfjällen bra för bärplockare. Bären lossnar fint och bladen stannar kvar på riset. 

(null)
Lite i taget av blåbären skakades fria från blad. Smidigt!

(null)
Planterade ner två krukor med lavendel. 

Det är stötta chans att växterna klarar sig om de kommer ner i planteringslådan än om de står på bordet i en kruka. Nu börjar nätterna bli kyligare här vid fjällstugan. Dessutom vet jag inte när vi åker uppåt igen så då har de också större överlevnadschans där. 

(null)
Rabarber

För två veckor sedan hade vi med oss rabarberknölar upp hemifrån och nu ser man livet börja växa i dem. Hoppas de har fått tillräckligt mycket tid i värmen så att de överlever vintern. Önskar kunna göra rabarberpaj och rabarbersirap även i stugan. 
De stora Aloe Vera-växterna duschades rejält och får stå i den svalare bastun med bevattningsbollar. 

(null)
Hej då!

Wiktor med kompis är kvar i fjällstugan men vi vänder hemåt för att i morgon kunna cykla Häv & Gräv VikboVändan. Johan och jag har varit med från start och det kanske är sjunde gången nu? Några platser finns kvar och jag kan rekommendera detta fina och goda lopp som man enklast cyklar runt på Vikbolandet. För dig som har lite mer spring i benen kan du och en kompis köra duoklassen där man delar på en cykel som man turas om på när du inte springer. Annars är 45 km dina i dina löparskor om du är riktigt laddad. 
Johan och jag har iallafall haft med oss cyklarna till fjällstugan FÖR att kunna cykla, men de har bara fått luftats på dragkroken tor till fjällen. Det är väl tur att vi tog oss en cykelsväng på Öland när vi inledde vår semester. 

(null)
Vägkossor istället för vägren. 

Vi hade precis passerat Klövsjös golklubb när vi fick sakta in och faktiskt stanna för det var precis vad dessa sköningar gjorde på vägen en stund.

(null)
Rätt så stor. 

(null)
Inte som Carinas pelargoner i Klövsjö direkt. 

Väl hemma blev det lite pelargonplock vilket behövdes efter två veckors glömska. Mannan ju tro att jag har torkning av pelargoner. 

(null)
Dag 153Skönt att komma fram efter en bilresa och få sträcka ut sig. 
Trevlig helg!