Vintern kom tillbaka

Vaknade i morse och det snöade. Det har sedan snöat mer eller mindre hela dagen och 7-8 cm nysnö ligger nu som ett täcke över gårdagens vår som kom på besök med både tussilago och rabarberknölar. Hoppas alla vårtecken klarar sig och att fjärilarna jag såg igår krupit in under barken någonstans. 

(null)

Idag har jag mestadels suttit inne och varit med på en mycket intressant studiedag med hela skolan. På agendan har det stått våld i nära relation och hedersrelaterat våld och förtryck och vi har klätt oss med mer kunskap och kanske har vi nu bättre glasögon att se med framöver. 

(null)
Mycket kan räknas till våld. 

(null)

En mycket intressant förmiddag som först två av skolans kuratorer höll i. Tack Marie och Susanne för att ni inledde dagen för oss drygt 150 lyssnande. 

(null)
Sedan tog Anna över och späckade stunden fram till lunch. Vi är kanske inte fullt påklädda men bra mycket bättre. 

(null)
Bara man klär sig så kan det funka finfint på en promenad med mycket väder. 


Efter lunchen återsamlades vi på arbetslagets gemensamma Meet-sida för att diskutera några frågor. Vi var denna dag inte så många på plats från oss så vi tyckte inte att vi behövde dela upp oss mer. 
Under diskussionen såg jag ett namn på den andra skärmen där jag hade stormötet fortfarande igång. Ett namn som jag får upp ibland i mitt Instaflöde. Reflekterade inte så mycket över det, men det borde jag kanske ha gjort. 

(null)
Petter

Han bjöd på en timme av sin barndom och skolhistoria på ett mycket målande sätt. Rappade några av sina texter som han förklarade. Jag har lyssnat på honom tidigare när han har pratat träning och tävling och liksom då lämnade han ut sig själv på ett fint berörande sätt med humor. På ett Friskisevent höll han i ett träningspass som jag var med på. 
Bra avslut på dagen som stämplades ut för att åka till Svenstavik för att handla lite. 

(null)
Dag 64 först bara. Tre minuter funkar fast det är lite långtråkigt. 

(null)
Delade Barncancerfonden Östras film idag på Facebook. 

Så många fina människor jag har haft möjlighet att träffa och få lära känna genom åren. Kika gärna på filmen som kort beskriver lite av vad vi gör. 

(null)
Kvällen avslutades med att jag var med på ett styrelsemöte med Barncancerfonden Östra. 
Fina styrelsemedlemmar som betyder mycket för mig och för en viktig verksamhet där det är det cancersjuka barnet och dennes familj står i centrum. Ett sammanhang man egentligen inte vill att någon ska behöva vara i, men fint att vi finns. 


Att vara med i ett bra sammanhang vill nog alla vara...