Slut i soffan

Det blev en lång dag vid datorn, alltså för att möta kollegor först i lagmöte, följt av samtal om elever och sedan Meet-möten. 

När jag satt och väntade på elever så passade jag på att se en SVT-film om vad modeindustrin gör mot miljön. "Modeindustrins smutsiga baksida" En film som jag hittade på en sida våra naturkunskapselever jobbar med som kunskapsbank från sin lärare. Tänkvärd och upplysande om att vi köper varor från exempelvis Asien där de inte har miljötänket, eller kunskapen eller helt enkelt där det göms undan. Hur Aralsjön nästintill försvann för att konstbevattningen till bomullsfälten tog så mycket vatten. Människor blev utan jobb då livet kring sjön försörjt många med fisket. 
Tankeställare en tisdag om hur vi alla behöver dra ner på vår konsumtion för att jorden ska hålla. Fick mig en lesson. 
Jag är verkligen inget modelejon som behöver  en massa nya kläder och ska definitivt tänka mig för både en och två gånger innan jag köper något nytt. Fortsätter att gilla återbruk och kanske ska bli ännu bättre på att ge bort kläder direkt när jag själv inte vill ha dem eller behöver dem mer. 

(null)
Verkligen riktigt rörigt när jag jobbar. 

Mycket kring att få till att helt igen gå över till distansundervisning så det blev inte av att jag ens gick runt kvarteret under dagen. 

(null)
Tacotisdag

(null)
De sista trattisarna här hemma har torkat och nu hamnat på burk. 

(null)
Månskenspromenad

(null)
Mörker, skuggor och stadens ljus på håll. 

(null)
Jursla runt blev det som en skön kvällspromenad. 

Efter promenixen runt byn så kastade jag mig i soffan och blev kvar där hela återstoden av kvällen. 


Rätt gött att bara chilla halvliggande i soffan.