Knäckte svamp


Fredagen kom och klarblå himmel som lockade. Kerstin och jag hade ett litet möte och sedan peppade hon mig att hinna ut en superkortis innan lektionsstart. 

(null)
Morgonsol över Jursla. 

Jobbdagen var snart klar och jag gav mig ut till skogen. Det var kyligt och lammskinnshandskarna var ett bra val. När jag gick på mossan var det lite som att gå på tunt snötäcke med krispig yta. 

(null)

(null)

(null)
Ser nästen ut som ett fort på toppen. 

Jag har inte varit borta vid Yxbacken sedan gjutformarna låg och väntade. Nu har det gjutits nya fundament till liftstolparna. 

(null)

Lite nyfiken, men håller mig på avstånd och bara kikar vad som har hänt i skidbacken. Det är så roligt att det satsas på skid- och cykelsport i vårt område. 

(null)

Strövade in i skogen vid stigen och hittade en massa svamp. En ny upplevelse som jag tyckte var småskojig. Svamparna hade frusit och såg inte riktigt ut som jag är van att finna dem. 

(null)
Knäckte eller bröt svamp. 

Det var riktigt skoj att knäcka svamp och att det gick så lätt att snabbt fylla en påse. Svampen bara bröts av, den liksom knäcktes. Lätt att roa sig i dessa tider. Jag är verkligen lättroad. 

(null)

Hänger man upp hinkar i skogen när man orienterar? Mitt ute i skogen satt denna och jag ville inte röra den så vet du vad den är till för kan du väl berätta. 

(null)
Naturen är vacker. 

(null)
Solen försvann precis vid Herrsjön när jag kom tillbaka. 

(null)

Svamp som först får tinas och sedan torkas ute i Wiktors gamla rum på en torkställning med ett gäng reklamblad under. Ska nog lägga dit lite hushållspapper emellan. 

(null)
Fredagsfika 

(null)
Taco och glögg en fredag funkar fint. 


Önskar en trevlig helg!