Inspiration

Började denna onsdag med lite mejl och gick sedan in på en länk för att se en teaterföreställning från Östra Teatern. 

(null)
"Churchill var inte heller klok"

Arbetslösheten hos människor med funktionsvariation och hur de oftast behöver kämpa för att komma in på arbetsmarknaden. 
Fick mig att tänka på hur viktigt det är att få bli bemött rätt, kunna få bli lyssnad på och känna sig trygg. 
Från denna ändå inspirerande och tänkvärda pjäs till ett Skype-möte för delgivning av en elevdiagnos. Tips och råd hur vi på bästa sätt kan möta denne elev med IF, intellektuell funktionsnedsättning, och autism även om skolan just nu inte är det normalt normala i Covid-tider. 
Lite tips och idéer fick vi i detta möte, vilket inspirerar. 

(null)
Det tog tid för ljuset att tränga igenom den grå himlen idag här uppe på höjden. 

Jag hann tyvärr inte ut på förmiddagsrasten, men reste mig iallafall för att starta en tvättmaskin ;-)

(null)
Hahaha

På lunchen gick jag ut, utan att bry mig om vad jag hade på mig, bara för att hinna ta kortvarvet i skogen. Ett kortvarv som jag slarvigt kallar kvarteret. Det var skönt att även om det bara blev 10-15 minuter så var det dagsljuset jag mest behövde, kände jag. 

Eftermiddagen gick otroligt snabbt med varierande elevmöten. Blir liksom lite inspirerad av att få befinna mig i olika matematiknivåer med allt från grundskolematte till kluriga Nationella prov-frågor i en gymnasiekurs. 

Eftersom min tid på medicinmottagningen neurologen i morgonbitti oturligt nog blev inställt så satte vi oss i bilen för en tur till fjällstugan. 


(null)
Det blev en bil-meditation med lurarna på. 

Barncancerfonden bjöd in till en föreläsning med Hanna för en inspirerande föreläsning om att kunna äta bättre, billigare och mer klimatsmart. 

(null)
Hanna Olvenmark är "portionen under tian".

Ett Instagram-konto jag följt under en längre tid så då detta dök upp ville jag inte missa det. Hanna försökte visa på att man inte behöver gå all in med att ändra sina matvanor, men att lägga till exempel baljväxter successivt i maten för att vänja sig. Byta ut ett mål i veckan till vegetariskt, inte vara rädd för frysdiskens grönsaker, släppa prestationskrav och helt enkelt testa. Hennes hemsida erbjuder massor med inspiration på maträtter, pålägg och mellanmål. 

Tack Barncancerfonden och Hanna för kvällens matinspiration till enkel, nyttigare, klimatsmartare och plånboksvänligare mattips!

Perfekt att meditera och lyssna på föreläsning som passagerare på vår resa upp till vår kära fjällstuga. Stolsvärmen gör gott. 0 kommentarer publicerat i Allmänt, Fjällstugan, Inspiration;
Taggar: bilresa, fjällstugan, frisk luft, föreläsning, inspiration, jobb, kvartersrundan, meditation, möte, portionen under tian, skogen