En vecka

En vecka där det egentligen inte hänt ett dugg sedan restriktionerna skärptes och det är ju faktiskt så det måste få vara. Vi har ju mest varit för oss själva eller träffat vänner utomhus sedan mitten av mars. Skolan har återigen gått in för distansundervisning under en tid för att vara med och bidra till minskad smittspridning. 
Fick chansen att gnälla lite med två av mina kollegor idag på Meet och i telefon. Vet att vi måste hålla avstånd, tvätta händerna och ha modet att tåla lite osociala tider. Fyyy så trist och det blir ingen direkt variation i mina dagar. 
Jag jobbar, tar mig ut i skogen och så lite mat på det. När det inte blir någon större skillnad på dagarna så upplever jag att veckorna går långsammare och dagarna bara smälter ihop till en seg deg. Jag är nog helt enkelt en person som mår bäst när det händer saker och jag får vara aktiv. 
Samtidigt är jag otroligt tacksam för att jag har möjligheten att jobba hemma och har en underbar natur runt husknuten. 

(null)
Vilken novembervärme jag möttes av. 

Det var 16 grader ute idag vilket många gånger är varmare än det brukar vara under midsommarhelgen. 

(null)
Höstlöv och vackra svampar fångar min blick. 

(null)
En och annan trattis såklart. 

(null)

(null)
Strosade upp till Herrsjön. 

(null)

(null)
Alwa hade fixat fredagsfikat när jag kom tillbaka. 

Fredagsfika och fredagsstädning var i och för sig två "aktiviteter" jag inte gjort tidigare under veckan. Bara att se de små positiva saker som händer och le. Att le åt de små sakerna i vardagen skapar iallafall hos mig en mer bra känsla. Vill inte få människor att fejk-le men att sätta ett leende på läpparna ger en massa mer positiva effekter än att se sur ut. 

(null)
Johan grilladeTrevlig helg!


0 kommentarer publicerat i Allmänt, Inspiration, Mat och Bak;
Taggar: distansundervisning, fika, fredag, hemmet, jobb, naturen, skogen, svampar, trattisar, trist med avstånd, vardag, viktigt med avstånd