Vilat ifrån målning

För oss en ny fjällstuga och vi hittar saker vi vill och behöver åtgärda. Det kanske behöver göras en liten to-do-list för att checka av på. Listan skulle kunna bli lång så vi kanske helt enkelt bara gillar läget och tar en sak i taget. 

Det har regnat hela dagen här så vi har fått vila ifrån målning. Istället har vi åkt nästgårds till Vemdalen ca 20 km för att köpa virke till en enkel grustrapp. Karl Hedin hade tyvärr inte något som de ville sälja så där blev det bara penslar och skruv. Istället fick vi åka till den andra byn bortanför Rätan 42 km enkel resa. Där hamnade vi på en såg som kunde hjälpa oss. 

(null)
Nu blommar det vackert i vägrenen. 

(null)
Drömmer om en förstukvist med stockar i denna dimension. Det vore helsnyggt på fjällstugan. 

(null)
Dessa till trappsteg tror vi kan funka. 

(null)
Fick kapas för att få in i bilen;)

(null)
Måttanpassning på steg efter bilens mått. 

(null)
På tork i garaget. 

Vi ska bara tjära dessa och så får de hålla så länge som möjligt. Det kanske koma på någon bättre lösning att ta sig från vår parkering ner till huset vintertid. I vintras var det iallafall isrutschkana och förknippat med skallskaderisk, vilket vi självklart vill undvika. 

(null)
Nyckelfix till Helmystugan dit snart familjer kommer för att få njuta fjälluft. 

(null)
Ej rengjort efter renlort. 

(null)
Kyl och frys igång. 

(null)
In i dimman. 

Vi behövde faktiskt frisk luft även om det regnade så efter köksmätning tog vi Hildings backe upp till Skalstoppen. Träning att gå uppför iallafall. 
Det har gått i hundra, men vi har ju semester och har haft siktet inställt på lite annat som avkoppling, nu får vi väl se. 

(null)
Jag kommer alltid sist. 

(null)
Nått toppen. 

Här uppe kan jag rekommendera att beskåda solnedgången ifrån vid mer klart väder. Ha med en trevlig ryggsäcksmatsäck och sitta ner för att beskåda horisonten med fjäll. 

(null)
Tänk att det kan växa här. 

(null)
Förberedelser inför en kommande skidsäsong. 

(null)

(null)
Keps för regnskydd ikväll. 

(null)
Småfrusna efter regnet. 

Att åka nästgårds här uppe blev drygt 12 mil, men jag tror att nästgårds är nog egentligen 20 mil?  Ett par mil till för att fixa nycklarna i och för sig.  Det har tagit lite tid samtidigt som  det inneburit vila för kroppen och värme i sätet. Spa-känsla. 

(null)
Visst är det festligare med rosé när solen skiner. Jobbar på att ha riktig semester snart, men vi är där det är semesterlugn nästan jämt så jag har alltså bästa förutsättningarna för en bra semester. 


0 kommentarer publicerat i Allmänt, DIY, Fjällstugan, Inspiration, Träning;
Taggar: Handsjön, Hildings backe, Klövsjö, Sångbäckens Fjällby, Vemdalen, Vemdalsfjällen, Vemdalsskalet, diy, fjällstugan, hemmet, in i dimman, ingen sikt, nästgårds, pw uppför, träning, virkesletning