Utredning

Det går att säga utredning känns det ändå som när man pratar om inredning utomhus. Jag gör det och det känns härligt med utredning och somrigt att få till ett riktigt stort utebord i tryckimpregnerat virke i lite grövre dimensioner. Grannen Jacob har varit ovärderlig i all sin hjälp och vi har honom att TACKA, så TACK Jacob!

 
 
 
 
Gårdagen var soligt sommarvarm, men med ett byggtak fick bygget skugga. Med min mycket simpla ritning som med kan liknas vid en skiss tog framväxandet fart och Nowa vår hund ville gärna ligga i slipdammet bara för att få vara delaktig. Ett par varv till Krauta för att komplettera under tiden. 
Idag så vändes det tunga bordet och slipades av lite lätt för att slippa ge ifrån sig stickor. Lite plugg limmades på plats för att täcka några av skruvarna. Johan penslade sedan på tre lager SiOO:x för att behandla bordet som nu kommer få stå ute året om. Ett bord där 12 personer lätt får plats utan att sätta armbågen i bordsgrannen. Våra åtta positionsstolar som vi har haft både ute och inne i uterummet står nu löst placerade runtom. Space och frihet kan man välja att se på det.  
 
 
 
 

Så glad jag är över mitt nya bord och jag hoppas Jacob är sugen på bananer idag eftersom jag inte hade några att erbjuda igår när han var sugen. Ett mönstrat Bruka Designfat från VERA med bananer som ett litet tack för hjälpen. 

 
 

DIY med experthjälp är inte fel. 

 
 
 
En kommentar publicerat i Allmänt, Inköp;
Taggar: Altanbord, Bord, DIY, Fika, SiOO:x, VERA Design & Interiör, hemmet, inköp, inredning, projekt, snickra, tryckimpregnerat, utefix, utredning
#1 - - Swedeninmyheart@hotmail.com:

Hej!

Vill bara säga att det är ett attans snyggt bord och att jag nog kommer till att göra liknande. Hara vårt att se på bilderna, men är stagen och ribborna under bordskivan 45*45 eller 45*70?
Hur har bordet hållt sig i ur och skur? Har ni behandlat det något mer sen?

Mvh Tony

Svar: Hej

95*95 har jag valt till bordet som nu stått ute i ur o skur i många år, iaf fem år. Slängt på Sioox eller vad det heter någon gång efter att trycket försvunnit.

Kul att kunna bygga ett bord i så långa som plankorna var och att kostnaden blev en bråkdel av vad ett mindre bord ute i handeln hade varit och då hade det nog inte hållit ute heller.

Lycka till!
Anna
Anna Iwers Isaksson